Zou jij ook liever minder gebruik maken van je muis tijdens jouw dagelijkse bezigheden? Het gebruik van de muis kan veel tijd kosten en irritaties opwekken. Windows Powershell maakt het gebruik van de muis onnodig en daardoor kan je dus veel tijd besparen. Powershell is wat we de command-line-interface van Windows noemen. Wil jij daarom ook liever leren werken met PowerShell?
Leren werken met PowerShell kan het dagelijks gebruik van Windows vereenvoudigen en versnellen, daarnaast kan het gebruik van PowerShell voor een uitgebreid aanbod aan toepassingen gebruikt worden. PowerShell lijkt misschien niet het simpelste om te leren, maar gelukkig is een goede training het goede begin! Bij Master it Training hebben we een groot aanbod trainingen om ervoor te zorgen dat jij Windows PowerShell kan gaan gebruiken op een efficiŽnte manier. Hieronder maken wij graag een overzicht voor je, met een aantal interessante PowerShell trainingen en wat je in deze trainingen kunt leren.

Training Automating Administration with Windows PowerShell (10961)


Voor de absolute basics van het gebruik van PowerShell ben je hier helemaal aan het juiste adres! Om aan deze training deel te kunnen nemen heb je GEEN voorkennis van PowerShell nodig. Wel heb je ervaring met het configureren en installeren van Windows Server, of bijvoorbeeld Exchange, Sharepoint of SQL nodig. Ervaring met Active Directory gebruiksbeheer en netwerk adapter configuratie zijn hierbij ook handig. Deze training is speciaal bedoeld voor iedereen die Windows PowerShell wil leren gebruiken voor het automatiseren van beheerderswerkzaamheden.

Belangrijke onderdelen van deze training zijn de command-line features en de technieken van Windows PowerShell. De vaardigheden die je in deze training leert zijn breed inzetbaar op alle Microsoft producten, toch wordt er tijdens de training voornamelijk gewerkt met Windows Server. Dit omdat Windows Server overkoepelend van karakter is en als een duidelijk voorbeeld kan worden gebruikt.

Tijdens deze training leer je de basisconcepten begrijpen, maar kan je aan het einde al met geavanceerde PowerShell technieken en profielen werken. Daarnaast leer je in de vijf dagen van deze training ook nog om onderdelen samen te voegen, achtergrondtaken en geplande taken te gebruiken en natuurlijk nog veel meer!

Training Advanced Automated Administration with Windows PowerShell (10962)


Als vervolg op de bovengenoemde training, of natuurlijk voor als je vergelijkbare voorkennis hebt, is er de Advanced training. Deze training is interessant voor beheerders van systemen, infrastructuren en applicaties. Het werken met Windows Server, Exchange, Sharepoint en SQL zal na deze training een stuk voorspoediger gaan, juist ook voor de ervaren gebruiker hiervan!
 
In deze training ga je aan de slag met het maken van geavanceerde scripts, het omgaan met script errors en debuggen. Daarnaast leer je over Windows PowerShell workflow en het configureren van Windows Server met Desired State Configuration. Buiten deze zullen er nog veel meer onderdelen aan bod komen gedurende de drie dagen van deze training waardoor jij optimaal aan de slag kunt met PowerShell!

Training PowerShell for SharePoint Administrators (55066)


Als je werkt met een Windows netwerkomgeving en je hebt ervaring met het beheren van SharePoint dan kan deze training aangeraden worden als je PowerShell wilt gebruiken in combinatie met SharePoint. Deze training is een vervolg op de Training Automating Administration with Windows PowerShell en is al te volgen in één dag! Je leert er hoe je PowerShell kunt gebruiken om de administratie en het onderhoud van jouw SharePoint Server te beheren.
 

Training SharePoint 2010 and 2013 Auditing and Site Content Administration using PowerShell (55095)


Na het afronden van de training PowerShell voor SharePoint Administrators kan je ook deze training volgen. In deze training gaan we nog dieper in op het gebruik van PowerShell bij SharePoint en deze training is dan ook speciaal bedoelt voor SharePoint developers, Auditors en Server Administrators. Na deze training ben je in staat om PowerShell output om te zetten in rapportering, PowerShell voor praktisch alles in SharePoint te gebruiken en natuurlijk nog veel meer. Al deze onderwerpen zullen voorbij komen in één dag.

Training PowerShell 5.0 and Desired State Configuration (55202)


Deze training is bedoeld voor zowel developers als voor operationeel medewerkers en duurt 2 dagen. Voorkennis over PowerShell is voor deze training zeker wel benodigd, deze kan opgedaan worden door een van de bovenstaande PowerShell trainingen te volgen.
 
Het belangrijkste onderdeel van deze training is Desired State Configuration en deze term is hierboven al eerder genoemd. In de bovenstaande Training Advanced Automated Administration with Windows PowerShell komt dit begrip namelijk al aan bod, maar in deze training zal er specifiek diep ingegaan worden op deze configuratie. Na afloop begrijp je niet alleen PowerShell, maar onder andere ook Management models en MOF file creation workflows.
 

Waarom trainen bij Master it Training?


Onze unieke lesmethode is het antwoord. Bij ons kan je namelijk zelf actief aan de slag met de training doormiddel van Active Learning. Hierdoor kan je jouw eigen tempo bepalen en aandacht besteden aan de onderdelen die jij belangrijk vindt. Door Active Learning onthoud je de stof ook nog eens beter en kan je in de praktijk meteen aan de slag met wat je geleerd hebt.
 

Welke training past het beste bij jou?


We kunnen je het makkelijkst helpen met het kiezen van de juiste trainging als je er even persoonlijk contact met ons over opneemt. Graag bellen we met je en dat doen we dan ook maar liefst binnen een half uur als je hieronder je gegevens achterlaat door op onderstaande button te klikken. Je mag ons natuurlijk ook zelf bellen op 0402323390 en je kan rechtsonder in je beeldscherm met ons chatten. Stuur je liever een mail? Dan is info@master-it.nl the way to go!