Het is vaak lastig om zelf een begin te maken met het leren van een nieuwe programmeertaal. Wil jij java leren programmeren? Op deze pagina geven we je een aantal handvatten om te beginnen met het leren van Java.
 
Wat is Java eigenlijk?  
 
Java is een van de meest gebruikte programmeertalen met meer dan 9 miljoen Java ontwikkelaars wereldwijd. De taal is onderdeel van Oracle en wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen, zoals onder andere Android apps, maar ook in web toepassingen wordt het veel gebruikt voor het ontwikkelen van serverside applicaties. Ook wordt het gebruikt voor allerlei grote systemen: bijvoorbeeld de programmaís van veel banken werken met Java. Ten slotte is het uitermate geschikt voor verwerking van grote stromen data (big data) en het maken van games.
 
Java is objectgeoriŽnteerd en maakt gebruik van de Java Virtual Machine. Het grote voordeel van het gebruik van de Java Virtual Machine is dat het de programmeur in staat stelt om één keer een programma te schrijven. De Java Virtual Machine zorgt er dan voor dat het geschreven programma op veel verschillende platformen gedraaid kan worden. Dit voorkomt dubbel werk!  Daarnaast maken de Java libraries en goede documentatie het mogelijk om snel betrouwbare programmaís te ontwikkelen in Java.
 
Waar moet je nu beginnen met het leren van Java?
 
Master it Training biedt twee verschillende cursussen Java aan, namelijk:
 

Java training SE Fundamentals

 
De Oracle Java SE7 Fundamentals training is een cursus die met name bedoeld is voor de beginnende Java programmeur, Technische consultants of Webbeheerders. De cursus doorloopt stap voor stap de basisbeginselen van Java.
 

Java training SE Programming

 
Tijdens de Oracle Java SE programmeren training wordt er voortgebouwd op de al aanwezige basiskennis Java. Er wordt een aantal geavanceerde OO technieken behandeld en de deelnemer leert de grafische mogelijkheden van Java kennen.
 
In welke stappen ga je Java leren programmeren?
 
Tijdens deze basistraining leer je het volgende:
 
  • Wat Java is en waar het voor kan worden gebruikt
  • De basiskennis die nodig is om met Java te werken: Gegevenstypen, operators , expressions en control flow statements en het maken van een eerste programma.
  • Een introductie in de objectgeoriŽnteerde mogelijkheden die Java biedt: werken met klassen, objecten en methods.
Wat kun je daarna nog doen?
 
Als je deze training hebt afgerond dan kun je verder leren door het volgen van de Java SE programmeren training. Tijdens deze training zal er dieper ingegaan worden op de ObjectgeoriŽnteerde kant van Java, door onder andere in te gaan op inheritance, garbage collection en de grafische mogelijkheden die Java biedt. Een goede kennis van Java geeft je in de huidige arbeidsmarkt een enorme voorsprong en ben je heel interessant voor verschillende werkgevers!
 
Daarnaast zijn er nog veel meer trainingen die je kan gaan volgende om je verder te ontwikkelen in Java:
 
 
Ons volledige aanbod Java trainingen vind je hier.