MS55202

€ 995,00
2  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
maart 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training PowerShell 5.0 and Desired State Configuration

Deze training is erop gericht om je aan de slag te helpen met Desired State Configuration (DSC). DSC is op PowerShell gebaseerd, geïntroduceerd in versie 4 en flink uitgebreid en verbeterd in versie 5. DSC gaat hand in hand met de implementatie van DevOps, de revolutionaire methodologie om development en operations teams bij elkaar te brengen. Nu kun je zelf je gewenste omgeving instellen en implementeren met DSC!

Bij afronding van de training kun je het volgende:

 • Desired State Configuration begrijpen
 • Begrijpen dat Powershell zowel imperatief als declaratief kan werken
 • DSC requirements begrijpen
 • Features van PowerShell 4 en 5 begrijpen
 • Het Help system begrijpen en kunnen uitvoeren
 • Management models begrijpen
 • MOF file creation workflows begrijpen
 • Data configuration methodologie begrijpen
 • Functies en cmdlets voor DSC begrijpen
 • De basics van een DSC Pull Server begrijpen
 • Intellisense parameters werkend krijgen
 • Resources gebruiken
 • De Configuration keyword begrijpen en gebruiken
 • Node filtering begrijpen
 • DSC File Resource, DSC Archive Resource, DSC Environment Resource, DSC Group Resource DSC Log Resource, DSC Log resource, DSC Registry Resource, DSC Script Resource, DSC Service Resource en DSC User Resource begrijpen en gebruiken
 • Parameters begrijpen en gebruiken
 • Push en Pull modes begrijpen
 • De LCM begrijpen en gebruiken
 • Configurations en resources voor distribution begrijpen
 • Configuration drift begrijpen
 • De debugging functies begrijpen en gebruiken
 • De pipeline, loops, scripting en functies begrijpen en gebruiken

Voor wie is de training PowerShell 5.0 and Desired State Configuration geschikt?

Werken met DSC wordt beschouwd als een vaardigheid die alle operations teams moeten beheersen. Maar ook alle developers moeten bekend zijn met de technologie om DSC resources te kunnen gebruiken bij het deployen van hun software.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Ad van den Brand volgde de training Querying Microsoft SQL Server 2012
Zelf je snelheid bepalen, na gelang je voorkennis. En altijd goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt. De locatie is perfect, makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer of met de auto. Ideale training

Voorkennis

Studenten moeten de basis van PowerShell begrijpen. Dit kan door één van de beschikbare cursussen in Powershell gevolgd te hebben, maar de kennis mag ook op een andere manier verkregen zijn.