Deze vijfdaagse training geeft de deelnemer de benodigde kennis om een Windows Server 2016 omgeving op te zetten en te beheren in de meeste bedrijven. De training bevat fundamenten van IP technologie, remote access mogelijkheden en meer geavanceerde inhoud zoals software defined networking en audience profiles.Bij afronding van de training kun je het volgende: Het plannen en implementeren van een IPv4 netwerk. Een Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) netwerk implementeren. IPv6 toepassen DNS (Domain Name System) toepassen en implementeren. IP address management (IPAM) implementeren en beheren. Remote access plannen. DirectAccess implementeren. VPN (Virtual Private Network) implementeren. Netwerken opzetten voor aparte ..
lees verder

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Blended Learning | MS20741 Online Training Networking with Windows Server 2016

Deze vijfdaagse training geeft de deelnemer de benodigde kennis om een Windows Server 2016 omgeving op te zetten en te beheren in de meeste bedrijven. De training bevat fundamenten van IP technologie, remote access mogelijkheden en meer geavanceerde inhoud zoals software defined networking en audience profiles.

Bij afronding van de training kun je het volgende:

 • Het plannen en implementeren van een IPv4 netwerk.
 • Een Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) netwerk implementeren.
 • IPv6 toepassen
 • DNS (Domain Name System) toepassen en implementeren.
 • IP address management (IPAM) implementeren en beheren.
 • Remote access plannen.
 • DirectAccess implementeren.
 • VPN (Virtual Private Network) implementeren.
 • Netwerken opzetten voor aparte vestigingen.
 • Geavanceerde netwerkopties instellen.
 • Software defined networking implementeren.

Voor wie is de training Blended Learning | MS20741 Online Training Networking with Windows Server 2016 geschikt?

Deze training is bedoeld voor IT professionals die al enige kennis van en ervaring met netwerken hebben en die op zoek zijn naar een training die ze de basis en geavanceerde netwerktechnologieën uit Windows Server 2016 bijbrengt.

Voorbeelden van deelnemers zijn:

 • Netwerkbeheerders die hun vaardigheden willen uitbreiden en willen leren over nieuwe netwerkmogelijkheden in Windows Server 2016.
 • Systeem en infrastructuurbeheerders die al enige kennis over netwerken hebben en willen leren over de netwerkmogelijkheden in Windows Server 2016.
 • Daarnaast is deze training ook geschikt voor IT professionals die het MCSA 70-741: Networking with Windows Server 2016 examen gaan maken.
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geďnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Deze training is onderdeel van de certificering Microsoft MCSA Windows Server 2016

Voorkennis

Voor deze training is de volgende voorkennis benodigd:

Naast ervaring als IT professional moeten de volgende kennis en vaardigheden aanwezig zijn:

 • Ervaring met Windows Server 2008 of 2012.
 • Ervaring met werken in een Windows Server Infrastructure enterprise omgeving.
 • Kennis van het OSI (Open Systems Interconnection) Model.
 • Kennis van netwerkonderdelen en infrastructuur zoals kabels, routers, hubs en switches.
 • Bekend zijn met netwerkterminologie zoals local area networks (LANs), wide area networks (WANs) en draadloos netwerken.
 • Enige basiskennis over het TCP/IP protocol, de stack, addressing en name resolutions.
 • Ervaring met virtualisatie met Hyper-V.
 • Ervaring met het werken met Windows besturingssystemen zoals Windows 8.1 of Windows 10.
Examen