VMDMC

€ 3.630,00
5  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
Er zijn momenteel (nog) geen data bekend. Toch kun je je gewoon inschrijven, wij nemen dan contact met u op om de best passende mogelijkheid te bespreken.

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training VMware Cloud: Deploy and Manage a vSphere Cloud

In deze vijfdaagse cursus verken je de VMware-technologieën waarmee je je private on-premise cloud kunt implementeren en beheren en veilig verbinding kunt maken met andere clouds. Je leert over de nieuwste functies en verbeteringen in VMware vCenter Server® 6.5, VMware ESXi ™ 6.5 en VMware vSAN ™ 6.5. Je leert over de configuratie en het gebruik van het vRealize Automation-platform, inclusief zelfbediening en het creëren van catalogusservices met vooraf gedefinieerde virtuele machines en softwarecomponenten, en het opstellen van goedkeuringscyclus en het beheren van de levenscyclus van machines om bronnen te sparen. In deze cursus wordt ook de logische routering beschreven zodat je dynamisch kunt schakelen tussen verschillende virtuele omgevingen. Daarnaast leer je over gateway-services en firewallconfiguraties.

Productuitlijning

 • ESXi 6.5
 • vCenter Server 6.5
 • vSAN 6.6
 • vRA 7
 • NSX 6.2

Voor wie is de training VMware Cloud: Deploy and Manage a vSphere Cloud geschikt?

Deze cursus is geschikt voor ervaren systeembeheerders, netwerkbeheerders en ingenieurs van systeemintegrators die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van een cloudinfrastructuur.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
R Lezer volgde de training Administering System Center 2012 Configuration Manager
Cursus in je eigen tempo onder vakkundige begeleiding. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid bij p+r Slinge. Goede praktijkvoorbeelden als je vragen hebt over de theorie. voor mij zeer geslaagde cursus.

Voorkennis

Voor het volgen van de cursus dien je te beschikken over:

Begrip van de concepten gepresenteerd in VMware vSphere: Installeren, configureren, beheren [V6.0] of VMware vSphere: Fast Track [V6.0] en VMware vSAN: Implementeren en beheren [ V6.2] cursus of gelijkwaardige kennis en administratie-ervaring met VMware ESXi ™, VMware vCenter Server ™ en VMware vSAN.

Ervaring met werken met de commandregel is zinvol.

Het cursusmateriaal veronderstelt dat een cursist de volgende taken zonder hulp of begeleiding kan uitvoeren voordat hij zich aanmeldt voor deze cursus:

 • VMware ESX® / ESXi installeren en configureren ​
 • vCenter Server installeren ​
 • vCenter Server-objecten maken, zoals datacenters en mappen ​
 • Maken en vCenter Server-rollen en -rechten beheren​
 • Creëer en wijzig een standaard switch ​
 • Creëer en wijzig een gedistribueerde switch ​
 • Sluit een ESX / ESXi-host aan op NAS-, iSCSI- of Fibre Channel-opslag ​
 • Creëer een VMware vSphere® VMFS-datastore ​
 • Schakel VMware vSphere® vMotion® in op een ESX / ESXi host ​
 • Gebruik een wizard of sjabloon om een ​​virtuele machine te maken ​
 • De hardware van een virtuele machine te wijzigen ​
 • Een virtuele machine met vSphere vMotion te ​migreren
 • Een virtuele machine met VMware vSphere® Storage vMotion® te migreren ​
 • Een VMware vSphere® Distributed Resource Scheduler configureren en beheren ™ cluster met resourcepools​
 • Een VMware vSphere® High Availability-cluster configureren en beheren ​
 • Een Virtual SAN-cluster configureren​
 • Virtuele machines implementeren in een virtuele SAN-datastore ​
 • Kennis van Enterprise Switching en Routing ​
 • Kennis van TCP / IP-services ​
 • Ervaring met firewalls en firewall-regelsets ​
 • Begrip van concepten gepresenteerd in de VMware Data Center Virtualization Fundamentals-cursus of VCA-DCV-certificering