De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training VMware vSphere: What's New 5.5

Deze update training gaat in op de nieuwe features die beschikbaar zijn op VMware vCenter Server 5.5 en VMware ESXi 5.5, voor zowel nieuwe installaties als ook de upgrade van vSphere 4.x naar vSphere 5.5.

De training is gericht op bestaande implementaties van vSphere 4.x., gaat in op de installatie van een nieuwe vSphere 5.5 infrastructuur en behandelt de upgrade van vSphere 4.1 naar vSphere 5.5.

Deze training bereidt u tevens voor op het VCP-5 examen. Na afronding van deze cursus heeft u een goed beeld van de mogelijkheden van het product en bent u in staat om:

 • De verbeteringen in vSphere 5.5 te benoemen
 • Een upgrade van een bestaande vSphere 4.1 naar vSphere 5.5 uit te voeren
 • De VMware vSphere® Web Client te gebruiken voor het beheer van virtuele machines
 • De verbeteringen op gebied van netwerk componenten te benoemen en beschrijven, inclusief de ESXi firewall en nieuwe features van de distributed virtual switches
 • Een upgrade uit te voeren van een VMware vSphere® VMFS-3 datastore naar een VMware vSphere® VMFS-5 datastore en deze te beheren
 • Policy driven storage management te configureren en gebruiken
 • Een datastore cluster aan te leggen en VMware vSphere® Storage DRS™ te configureren VMware vSphere® Data Protection™ te gebruiken voor back up en recovery van een vSphere omgeving
 • Virtuele machines te repliceren met behulp van VMware vSphere® Replication
 • De activiteit van een VMware vSphere® High Availability cluster te monitoren
 • Gebruik te maken van de Linux-gebaseerde VMware® vCenter™ Server Appliance™
 • VMware vSphere® Auto Deploy™ te gebruiken voor de stateful dan wel een stateless installatie van een ESXi host
 • VMware vSphere® ESXi™ Image Builder CLI te gebruiken voor het samenstellen en exporteren van een installatie image profile

Deze training bereidt u voor op het VCP510 examen (VMware Certified Professional 5 – Data Center Virtualization examen).

Er wordt in deze training gebruik gemaakt van officieel VMware trainingsmateriaal.

De training wordt gegeven in het Nederlands. Het studiemateriaal is in het Engels. De training kan op verzoek in het Engels worden gegeven.

Tijdens de training staat de trainingsinfrastructuur tot uw beschikking. U kunt hier gebruik maken van enterprise-level serverhardware gekoppeld aan een Fibre Channel SAN / iSCSI Storage SAN / NFS.

Voor wie is de training VMware vSphere: What's New 5.5 geschikt?

De beoogde deelnemers zijn:

 • Systeembeheerders
 • IT managers
 • Systeem architecten
 • Medewerkers verantwoordelijk voor de implementatie of het beheer van vSphere omgevingen
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Voorkennis

Indien u aan deze training wilt deel nemen, moet u aan een van de volgende trainingen hebben deel genomen:

 • VMware vSphere 4: Install, Configure, Management
 • VMware vSphere 4: Fast Track
 • VMware vSphere 4: What's New

Of vergelijkbare ervaring bezitten in het beheer van een vSphere 4 omgeving.

Examen