De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training VMware vCloud: Design Best Practices

Deze training is bedoeld om cursisten te begeleiding bij de besluitvorming en beleidskeuzes voor het ontwerpen en implementeren van een VMware vCloud® omgeving. Cursisten zullen leren omgaan met de verschillende ontwerpkeuzes/mogelijkheden in VMware vSphere, VMware vCloud Director, VMware vCenter Chargeback, en de VMware vShield Edge functie die zijn opgenomen in vCloud Director. De training wordt afgesloten met een uitgebreide workshop over VMware cloud design.

De training is gebouwd op vier design labs. In het laatste, 6-uur durende lab, wordt een complete vCloud architectuur omgeving ontworpen voor een 'service provider' model of een 'private enterprise' model.

 • vCloud architecture network design lab
 • vCloud architecture provider design lab
 • vCloud architecture security design lab
 • vCloud architecture design lab

Aan het einde van de training heeft u een goed begrip van de VMware Cloud en bent u in staat om het volgende te doen:

 • Evalueer en ontwerp een multitenant omgeving om in de behoeften van zowel 'private cloud' als 'public cloud' klanten te voorzien
 • Configureer vCloud 'providers' die heterogene servers, storage en netwerk resources bevatten.
 • Ontwerp een netwerk infrastructuur geoptimaliseerd voor vCloud.
 • Integreer vCloud Director security met bestaande LDAP systemen en design de juiste security hierarchie met 'security roles'.
 • Ontwerp een vCenter Chargeback implementatie.

Certificering

Deze training bereidt u voor op de VMware Certified Advanced Professional – Cloud Infrastructure Design (VCAP-CID) certificering.

Om de VCAP-CID status te bereiken, moet u aan twee eisen voldoen:

1. U dient in het bezit te zijn van één van de volgende certificeringen:

 • VMware Certified Professional 5 – Datacenter Virtualization (VCP5-DV)
 • VMware Certified Professional – Cloud (VCP-Cloud)
 • VMware Certified Advanced Professional 5 – Datacenter Administration (VCAP5-DCA)
 • VMware Certified Advanced Professional 5 – Datacenter Design (VCAP5-DCD)
 • VMware Certified Design Expert 5 – Datacenter Virtualization (VCDX5-DV)

2. Slaag voor het VCAP-CID examen

Note: Als u de certificering van VCAP5-DCA, VCAP5-DCD, or VCDX5 gebruikt als een van de eisen, bent u na het slagen voor het VCAP-CID examen ook gecertificeerd voor VCP-Cloud

Voor wie is de training VMware vCloud: Design Best Practices geschikt?

 • Sales partners
 • Customers
 • Consultants
 • Sales Engineers who are responsible for designing public and private cloud architectures with VMware products.
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Voorkennis

 • Het volgen van de VMware vCloud: Deploy & Manage the VMware Cloud training
 • kennis van vSphere
 • Algemene vSphere design ervaring met speciale focus op netwerken en storage
 • Bekendheid met de kenmerken en functionaliteiten van vCloud Director, vSphere, vShield Edge en vCenter Chargeback