De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server

Deze vijfdaagse training gaat over het maken van BI bedrijfsoplossingen. De training beschrijft hoe multidimensionale en tabel- datamodellen geïmplementeerd worden, hoe rapporten met Microsoft SQL Server Reporting Services opgeleverd worden, hoe dashboards gemaakt worden met Microsoft SharePoint Server PerformancePoint Services en hoe bedrijfsinzichten ontdekt worden met behulp van data mining.

Deze training is ontworpen voor iedereen die SQL Server 2012 of SQL Server 2014 wil leren en is de vervangende training van 10778. De training behandelt de nieuwe functies van SQL Server 2014, evenals de belangrijkste mogelijkheden van het dataplatform SQL Server.

Tijdens deze training leer je:

 • De componenten, architectuur en de aard van een BI oplossing beschrijven;
 • Multidimensionale databases met Analysis Services maken;
 • Dimensies in een cube implementeren;
 • Measures implementeren en measure groups in een cube;
 • MDX syntax gebruiken;
 • Een cube aanpassen;
 • Een tabellarisch datamodel implementeren met SQL Server Analysis diensten;
 • DAX gebruiken voor het verbeteren van een tabel model;
 • Rapporten maken met Reporting Services;
 • Rapporten verbeteren met grafieken en parameters;
 • Rapport uitvoering en levering beheren;
 • Een dashboard implementeren binnen SharePoint Server met PerformancePoint Services;
 • Data mining toepassen voor voorspellende analyses.

Voor wie is de training Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server geschikt?

Deze training is bedoeld voor database professionals die een Business Intelligence ontwikkelaarsrol vervullen voor het maken van analyse en reportage oplossingen. Primaire verantwoordelijkheden zijn:

 • Het implementeren van data modellen voor analyses, zoals OLAP cubes;
 • Rapporten implementeren en rapport oplevering beheren;
 • Het maken van dashboards voor de weergave van bedrijfsprestaties;
 • Het ondersteunen van data mining een voorspellingsanalyses.
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

Studiemateriaal
Bij deze training wordt er gebruik gemaakt van officieel, digitaal, Engelstalig lesmateriaal van Microsoft (Digital MOC). Lees hier meer informatie over Digital MOC.

8.5
Ad van den Brand volgde de training Querying Microsoft SQL Server 2012
Zelf je snelheid bepalen, na gelang je voorkennis. En altijd goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt. De locatie is perfect, makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer of met de auto. Ideale training

Deze training is onderdeel van de certificering Microsoft MCSE Data Management and Analytics

Voorkennis

Tenminste twee jaar werkervaring met relationele databases, waaronder:

 • Het ontwerpen van genormaliseerde databases;
 • Het maken van tabellen en relaties;
 • Query's uitvoeren met Transact-SQL;
 • Enige basiskennis van data warehouse schema topologie (inclusief ster- en sneeuwvlok schema's);
 • Enige ervaring met basis programmeer-constructen (zoals loops en branching);
 • Bewustzijn van belangrijke bedrijfsprioriteiten zoals omzet, winstgevendheid en financiële accounting is wenselijk.
Examen