De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server 2012

Deze vijfdaagse training leert de deelnemers een BI infrastructuur te ontwerpen en implementeren. Deze training behandelt het ontwerp, de installatie en het onderhouden van een BI platform.

Deze training richt zich op de vaardigheden en kennis die getoetst worden bij het examen 70-467: Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server. Gecombineerd met praktische ervaring bereidt deze training je voor op dit examen.

Let op!

Wij raden cursisten aan om deze training binnen 30 dagen af te ronden voor het beste resultaat. De training maakt gebruik van Azure in de lab omgeving en deze is maar 30 dagen beschikbaar.

Na afronding van deze training kun je:

 • De onderdelen van een BI oplossing plannen;
 • Een data warehouse ontwerpen;
 • Een ETL oplossingen ontwerpen;
 • Data modellen voor analyse plannen;
 • Een BI delivery oplossing plannen;
 • Reporting Services oplossing ontwerpen;
 • Excel rapportage oplossing ontwerpen;
 • Een Sharepoint Server BI oplossing plannen;
 • Een BI oplossing monitoren en optimaliseren;
 • BI handelingen voorbereiden.

Voor wie is de training Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server 2012 geschikt?

Deze training is bedoeld voor BI professionals zoals BI Architecten of database professionals die BI oplossingen ontwerpen:

 • BI architecten die verantwoordelijk zijn voor het totaal ontwerp van de BI infrastructuur en hoe deze relateert aan andere gebruikte systemen;

 • Hun verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit Online Analytical Processing (OLAP) cube ontwerp en integratie met Microsoft SharePoint of line-of-business toepassingen;

 • Ze zouden deze vaardigheden kunnen toepassen in een Windows Azure SQL Server database omgeving.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

Studiemateriaal
Bij deze training wordt er gebruik gemaakt van officieel, digitaal, Engelstalig lesmateriaal van Microsoft (Digital MOC). Lees hier meer informatie over Digital MOC.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Deze training is onderdeel van de certificering Microsoft MCSE Data Management and Analytics

Voorkennis

 • Basiskennis van dimensionaal modelleren (ster schema) voor data warehouses;
 • Integration Services Packages kunnen maken met daarin control flows en data flows;
 • Een basis "multidimensional cube" kunnen maken met Analysis Services;
 • Basale tabellarisch modellen kunnen maken met PowerPivot en Analysis Services;
 • Reporting Services reports kunnen maken met Report Designer;
 • Authenticatie en toegang in de SQL Server database engine, Analysis diensten en Reporting Services kunnen implementeren;
 • Bekend zijn met SharePoint Server en Microsoft Office applicaties, voornamelijk Excel.

Je kunt aan deze vereisten voldoen door de onderstaande trainingen te volgen of door te beschikken over gelijkwaardige kennis en vaardigheden:

 • MS20463: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server
 • MS20466: Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server
Examen