De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Core Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013

Deze vijfdaagse training behandelt de kennis en vaardigheden voor het configureren en beheren van een Microsoft SharePoint Server 2013 omgeving. Bovendien voorziet de training je van richtlijnen, best practices en overwegingen die helpen bij het optimaliseren bij het implementeren van een SharePoint 2013 Server.

Deze training is de eerste van twee cursussen ter voorbereiding op het eerste examen van de MCSE SharePoint certificering.

Tijdens deze training leer je:

 • De belangrijkste kenmerken van SharePoint 2013 beschrijven;
 • Een informatiearchitectuur ontwerpen;
 • Logische en fysieke architecturen ontwerpen;
 • Een SharePoint Server 2013 installeren en configureren;
 • Webapplicaties maken en "site collections";
 • Service applicaties plannen en configureren;
 • Gebruikers en toegang beheren;
 • Authenticatie van SharePoint 2013 configureren;
 • Een SharePoint 2013 implementatie beveiligen;
 • Taxonomie beheren;
 • Gebruikersprofielen configureren;
 • Enterprise search configureren;
 • Een SharePoint 2013 omgeving monitoren en onderhouden.

Voor wie is de training Core Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013 geschikt?

Onder de primaire doelgroep voor deze training vallen IT-professionals die kennis en vaardigheden willen opdoen voor het installeren, configureren, implementeren en beheren van een SharePoint Server 2013 installaties, zowel in datacenters als in de cloud.

Een secundaire doelgroep voor deze training bestaat uit de Business Application Administrators (BAA) die zich bezighouden met line-of-business (LOB) projecten in combinatie met interne klanten.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

Studiemateriaal
Bij deze training wordt er gebruik gemaakt van officieel, digitaal, Engelstalig lesmateriaal van Microsoft (Digital MOC). Lees hier meer informatie over Digital MOC.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Deze training is onderdeel van de certificering Microsoft MCSE Productivity

Voorkennis

Je kan zonder voorkennis kunnen deelnemen aan de training, hoewel enige basis kennis van het SharePoint-platform wordt aanbevolen. De ideale kandidaat voor deze traning heeft minimaal één jaar ervaring met het implementeren en administreren van meerdere SharePoint 2010 "farms" binnen een organisatie. Omdat veel klanten de upgrade vanuit SharePoint 2007 hebben overgeslagen, kan een kandidaat ook toe met minimaal 2 jaar ervaring met SharePoint 2007 en kennis van de verschillen tussen 2007 en 2010, specifiek het service applicatie model. Een kandidaat beschikt over de volgende vaardigheden:

 • Software beheer in een Windows 2008 R2 enterprise server of Windows Server 2012 omgeving

 • Applicaties implementeren en beheren virtueel en in de cloud;

 • Internet Informatie Services (IIS) beheren;

 • Active Directory configureren voor authenticatie, autorisatie en als een "user store";

 • Een applicatie op afstand beheren met Windows PowerShell 2.0;

 • Applications koppelen aan Microsoft SQL Server;

 • Claims-based Security implementeren.

Examen