De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Check Point Security Engineering

Deze Check Point Security Engineering training valideert je begrip en vaardigheden die nodig zijn om Check Point Next Generation Firewalls te configureren en optimaal te managen. Deze geavanceerde 3 daagse training leert je hoe je een Check Point Security Systems op het GAiA besturingssysteem bouwt, modificeert, uitrolt en troubleshoot. Hands-on lab exercises leren je hoe je firewall processen debugd, VPN performance optimaliseert en Management Servers upgrade.

Na het afronden van de training kun je:

 • Een backup maken van een Security Gateway en Management Server.
 • Management Server upgraden.
 • Debugs uitvoeren op Firewall processen.
 • Een ClusterXL Load Sharing uitrol, een ClusterXL High Availability uitrol en een Management HA uitrol op een bedrijfsnetwerk bouwen, testen en troubleshooten.
 • SecureXL en CoreXL acceleratie configureren.
 • Een VRRP uitrol op een bedrijfsnetwerk troubleshooten.
 • User Directory configureren om gebruikersinformatie samen te voegen.
 • Interne en externe gebruikerstoegang managen.
 • Een site-to-site of certificate-based troubleshooten met behulp van IKEView, VPN log files en commandline debug tools.
 • VPN performance en beschikbaarheid optimaliseren door middel van Link Selection en MEP solutions.
 • Bedrijfs VPN tunnels managen en testen.
 • Corporate level protection bieden aan mobiele apparaten met behulp van Check Point Capsule.
 • De vier stappen van navolging identificeren.
 • Een Threat Prevention profiel opzetten.
 • IPS profile properties herzien.
 • Rapporten genereren op het specifieke netwerkverkeer met behulp van SmartReporter en SmartEvent.

Voor wie is de training Check Point Security Engineering geschikt?

Deze training is bedoeld voor technisch personeel die verantwoordelijk zijn voor het supporten, installeren, uitrollen of beheren van Check Point Software Blades zouden deze training kunnen volgen. Dat zijn dus bijvoorbeeld:

 • Systeembeheerders, Systeem engineers en Security Managers.
 • Check Point Certified Security Administrators (CCSA) die de Expert certificering willen behalen.
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
R Lezer volgde de training Administering System Center 2012 Configuration Manager
Cursus in je eigen tempo onder vakkundige begeleiding. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid bij p+r Slinge. Goede praktijkvoorbeelden als je vragen hebt over de theorie. voor mij zeer geslaagde cursus.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien je te beschikken over:

 • Een Check Point Security Administrator training of gelijkwaardige kennis en ervaring.