De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Check Point Security Administrator

Deze Check Point Security Administrator training geeft je kennis van de basisconcepten en vaardigheden die nodig zijn om Check Point Security Gateway en Management Software Blades te configureren en op jouw CCSA certificering. Gedurende deze training configureer je een Security Policy en leer je over het managen en monitoren van een veilig netwerk, het upgraden van een Security Gateway en het implementeren van een virtueel privé netwerk. Deze training bereidt je voor op het Check Point Certified Security Administrator R80 examen.

Na het afronden van de training kun je:

 • De belangrijke elementen van Check Point’s veilige management architectuur beschrijven.
 • De concepten van een firewall interpreteren en de mechanismen die gebruikt worden voor het controleren van netwerkverkeer begrijpen.
 • Features en functies van SmartConsole herkennen.
 • Begrijpen hoe Check Point opties uitgerold worden.
 • De basisfuncties van de Gaia OS omschrijven.
 • De elementen van een unified security policy omschrijven.
 • Begrijpen hoe traffic inspection werkt in een unified security policy.
 • Samenvatten hoe beheerrollen en permissies helpen bij het managen van policies.
 • Check Point backup technieken implementeren.
 • Check Point Security Solutions en producten herkennen en weten hoe ze werken om je netwerk te beveiligen.
 • Licenties en contract vereisten voor Check Point security producten begrijpen.
 • Tools identificeren die ontworpen zijn om data te monitoren, bedreigingen te determineren en kansen voor performance verbeteringen te herkennen.
 • Tools identificeren die ontworpen zijn om snel te reageren en effectief te reageren op veranderingen in gateways, tunnels, remote users en traffic flow patronen of security activiteiten.
 • Site to site begrijpen, Remote Access VPN uitrollen en VPN communities begrijpen.
 • Begrijpen hoe je VPN tunnel traffic analyseert en interpreteert.
 • Herkennen hoe gebruikers en gebruikersgroepen worden gedefinieerd.
 • Gebruikerstoegang voor interne en externe gebruikers managen.
 • Begrijpen wat de basisconcepten van ClusterXL technologie zijn en de voordelen ervan kunnen benoemen.
 • Begrijpen hoe je periodieke beheerderstaken uitvoert zoals gespecificeerd in de taakomschrijving van een beheerder.

Voor wie is de training Check Point Security Administrator geschikt?

Deze training is bedoeld voor technisch personeel die verantwoordelijk zijn voor het supporten, installeren, uitrollen of beheren van Check Point. Ook Software Blades zouden deze training kunnen volgen. Het is geschikt voor iedereen die een CCSA certificering wenst te behalen.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Ad van den Brand volgde de training Querying Microsoft SQL Server 2012
Zelf je snelheid bepalen, na gelang je voorkennis. En altijd goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt. De locatie is perfect, makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer of met de auto. Ideale training

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien je te beschikken over:

 • Werkervaring met netwerkconcepten, Windows Server en/of UNIX.
 • Ervaring met TCP/IP en het internet.