ECSA

€ 4.550,00
5  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
Er zijn momenteel (nog) geen data bekend. Toch kun je je gewoon inschrijven, wij nemen dan contact met u op om de best passende mogelijkheid te bespreken.

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Certified Security Analyst v10

Na de Certified Ethical Hacker (CEH) training ben je in staat de werkwijze van hackers te begrijpen en ken je de methodes en tools om in te breken in een organisatie. Wil je meer structuur in je pentest aanbrengen, de uitkomsten van tools beter leren analyseren, leren rapporteren of (verdere) praktijkervaring opdoen tijdens uitdagende hands-on labs dan volg je de ECSA v10 training.

EC-Council’s Certified Security Analyst (ECSA) is EC-Council’s directe vervolg op CEH en leert je een gedocumenteerde pentest methodologie gebruiken die herhaalbaar is en internationaal kan worden ingezet.

De ECSA v10 training stelt je in staat diepgaande en complete risicoanalyses van de technische infrastructuur van een organisatie te maken. Hiervoor maak je gebruik van uiteenlopende pentesten en checklists. De resultaten van een analyse weet de Security Analyst om te zetten in gerichte beveiligingsadviezen. ECSA v10 is een platformonafhankelijke opleiding. Na de training ben je in staat elke willekeurige organisatie te controleren op kwetsbaarheden door middel van de aangeleerde methodologie.

Het behalen van de ECSA certificering bestaat uit twee stappen:

  1. Opgaan voor het meerkeuze ECSA examen.
  2. Bij slagen optioneel opgaan voor een 12-uur durend praktijkexamen waarmee de aanvullende ECSA Practical certificering kan worden behaald.

Competenties van een ECSA:

  • Kan penetratietesten uitvoeren op netwerken en applicaties met behulp van zowel geautomatiseerde als handmatige technieken
  • Ontwerpt en voert Audits op IT systemen uit waarmee hij kan verzekeren dat deze veilig opereren en dat de data beschermd is tegen zowel externe als interne bedreigingen
  • Kan toegang verkrijgen tot systemen om hun security status te kunnen bepalen
  • Ontwerpt en beveelt security policies en procedures aan
  • Kan de naleving van relevante regelgeving en procedures garanderen
  • Evalueert zeer complexe security systemen overeenkomstig best practices voor het veiligstellen van interne informatiesystemen en databases
  • Leidt onderzoeken naar security overtredingen en -lekken en beveelt oplossingen aan. Bereidt daarbij ook rapporten voor over inbraken en vat de analyses samen voor het management
  • Geeft antwoorden op meer complexe vraagstukken met betrekking tot IT security en rapporteert naar zowel interne als externe opdrachtgevers

Voor wie is de training Certified Security Analyst v10 geschikt?

Deze training is bedoeld voor CEH (of vergelijkbaar) gecertificeerden, Pentesters, Security analysten, Riskmanagers, Firewall beheerders en Security Architecten.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
R Lezer volgde de training Administering System Center 2012 Configuration Manager
Cursus in je eigen tempo onder vakkundige begeleiding. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid bij p+r Slinge. Goede praktijkvoorbeelden als je vragen hebt over de theorie. voor mij zeer geslaagde cursus.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van deze training.