MS40555

€ 495,00

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
maart 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Microsoft Security Workshop: Implementing PowerShell Security Best Practices

Deze 1-daagse training biedt een discussie en praktische hands-on training voor PowerShell. Je zal meer te weten komen over de grondbeginselen van PowerShell, inclusief het architectonische ontwerp, de edities en versies en de basisprincipes van interactie met PowerShell.

Je onderzoekt vervolgens de meest voorkomende op Windows PowerShell gebaseerde technieken die door hackers worden gebruikt om bestaande toegang tot een Windows-besturingssysteem te benutten om de installatie van schadelijke software te vergemakkelijken, verkenningswerkzaamheden uit te voeren, de persistentie ervan op de doelcomputer vast te stellen en zijwaartse beweging te bevorderen. Ook zal je enkele van Windows PowerShell-gebaseerde beveiligingshulpmiddelen beoordelen die penetratietesten, forensisch onderzoek en reverse-engineering van Windows PowerShell-exploits makkelijker maken. Om de training af te sluiten, maak je een samenvatting van de door het Blue Team aanbevolen technologieën die zijn gericht op het implementeren van uitgebreide, diepgaande beveiliging tegen aanvallen op basis van Windows PowerShell.

Na afronding van deze training kun je:

 • Een overzicht geven van Windows PowerShell.
 • PowerShell-edities en -versies beschrijven.
 • Windows PowerShell en PowerShell Core installeren en gebruiken.
 • De uitvoering van lokale PowerShell-scripts beheren.
 • Externe uitvoering van Windows PowerShell beheren.
 • De externe uitvoering van PowerShell Core beheren.
 • Beveiligingsimplicaties van het gebruik van de beperkte taalmodus beschrijven.
 • De architectuur en componenten van Windows PowerShell DSC beschrijven.
 • Windows PowerShell-auditing en logging-configuratie aanbevelen.
 • Voorbeelden geven van aanvallen op basis van Windows PowerShell.
 • De op Windows PowerShell gebaseerde beveiligingshulpmiddelen gebruiken.
 • Een overzicht van op Windows PowerShell gebaseerde beveiligingstechnologieën opgeven.
 • Windows PowerShell-logboeken implementeer met behulp van Gewenste statusconfiguratie (DSC)
 • Windows PowerShell-gebaseerde exploits identificeren en mitigeren.
 • Just Enough Administration (JEA) implementeren.

Voor wie is de training Microsoft Security Workshop: Implementing PowerShell Security Best Practices geschikt?

De training is bedoeld voor IT-professionals die een dieper inzicht nodig hebben in Windows PowerShell beveiligings-gerelateerde functies en exploits en om hun kennisniveau te vergroten door een voornamelijk hands-on ervaring met het implementeren van de beveiligingsfuncties van Windows PowerShell.

Deze training maakt deel uit van een grotere reeks die door Microsoft wordt aangeboden over de praktijk van beveiliging. Hoewel het niet vereist is dat je een van de andere trainingen in de Security Workshop-serie hebt voltooid voordat je deze training volgt, wordt het ten zeerste aanbevolen om te beginnen met de eerste cursus in de serie Microsoft Security Workshop. Enterprise Security Fundamentals:

 • 40551A: Microsoft Security Workshop: Enterprise Security Fundamentals
 • 40552A: Microsoft Security Workshop: Managing Identity
 • 40553A: Microsoft Security Workshop: Planning for a Secure Enterprise - Improving Detection
 • 40554A: Microsoft Security Workshop: Implementing Windows 10 Security Features
 • 40555A: Microsoft Security Workshop: Implementing PowerShell Security Best Practices.
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
R Lezer volgde de training Administering System Center 2012 Configuration Manager
Cursus in je eigen tempo onder vakkundige begeleiding. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid bij p+r Slinge. Goede praktijkvoorbeelden als je vragen hebt over de theorie. voor mij zeer geslaagde cursus.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien te beschikken over:

 • Een goede basis bij het openen en gebruiken van eenvoudige Windows PowerShell-opdrachten.
 • Kennis van het huidige cybersecurity-ecosysteem.
 • Ervaring met Windows Client en serverbeheer, onderhoud en troubleshooting.
 • Elementaire ervaring en begrip van Windows-netwerktechnologieën, inclusief Windows Firewall-netwerkinstelling, DNS, DHCP, WiFi en cloudserviceconcepten.
 • Basiservaring en begrip van Active Directory, inclusief functies van een domeincontroller, aanmeldingsservices en inzicht in het groepsbeleid.
 • Kennis van en relevante ervaring met systeembeheer, met behulp van Windows 10.

Als je deze training wilt volgen, kun je ook aan de (bovenstaande) voorwaarden voldoen door gelijkwaardige kennis en vaardigheden te verwerven door praktische ervaring als beveiligingsbeheerder, systeembeheerder of netwerkbeheerder. Je moet een goede basis hebben bij het openen en gebruiken van eenvoudige Windows PowerShell-opdrachten. Deze kennis kan worden verkregen in INF210x, Windows PowerShell Basics.