JUN-IJOS

€ 1.995,00
3  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
Er zijn momenteel (nog) geen data bekend. Toch kun je je gewoon inschrijven, wij nemen dan contact met u op om de best passende mogelijkheid te bespreken.

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Introduction to the Junos Operating System

Deze driedaagse Junos training voorziet je van basiskennis die nodig is om te werken met het Junos operating system en om Junos devices te configureren. De training geeft een kort overzicht van welke devices er in de Junos device family zitten. Tevens worden de hoofdcomponenten van de software besproken. De hoofdonderwerpen zijn gebruikers interface opties met een sterke nadruk op de command-line interface (CLI), configuratie opdrachten die vooral gebruikt worden met de eerste setup van devices, interface configuratie basics met voorbeelden, secondary sytem configuratie en de basics van operational monitoren en onderhoud van Junos devices. Deze training gaat daarna in op routing kennis en geeft voorbeelden van onder andere algemene routing concepten, routing policy en firewall filters.

Na afronding van deze training kun je:

 • Het ontwerp van Junos OS omschrijven.
 • Een kort overzicht van Junos devices bepalen.
 • Navigeren binnen Junos CLI.
 • Taken uitvoeren binnen de CLI operational en configuration modes.
 • Een Junos device herstellen naar de fabrieksinstellingen.
 • Beginners configuration taken uitvoeren.
 • Network interfaces configureren en monitoren.
 • Configuration en authentication opties voor gebruik beschrijven.
 • Secondary configuratie taken uitvoeren voor services zoals system logging(syslog) en tracing, Network Time Protocol (NTP), configuration archival en SNMP.
 • Standaard operations monitoren voor Junos OS en devices.
 • Network utilities gebruiken en identificeren.
 • Junos OS upgraden.
 • File system onderhoud en wachtwoord herstel op een Junos device uitvoeren.
 • Navigeren binnen de Junos J-Web interface.
 • Basic routing operaties en concepten uitleggen.
 • Routing en forwarding tables bekijken en omschrijven.
 • Static routing configureren en monitoren.
 • OSPF configureren en monitoren.
 • Het framework voor routing policy en firewall filters omschrijven.
 • De evaluatie van de routing policy en firewall filters uitleggen.
 • Routing policy toepassen.
 • Een routing policy schrijven.
 • Situaties herkennen waarin je firewall filters kunt gebruiken.
 • Een firewall filter schrijven en toepassen.
 • De operation en configuration voor unicast reverse path forwarding (RPF) beschrijven.

Voor wie is de training Introduction to the Junos Operating System geschikt?

Deze Junos training is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met het configureren en monitoren van apparaten die draaien op de Junos OS.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Deze training is onderdeel van de certificering JNCIA-Junos

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien je te beschikken over:

 • Een basiskennis van networking, het Open Systems Interconnection (OSI) referentie model en het TCP/IP protocol suite.