De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Updating Your Skills from Microsoft Exchange Server 2003 or Exchange Server 2007 to Exchange Server 2010

Er zijn twee belangrijke redenen om deze training te volgen. Ten eerste ondersteunt deze training het grote aantal klanten dat nog steeds gebruik maakt van Exchange 2003 of Exchange 2007 om hun vaardigheden te verbeteren en hun omgeving naar Exchange 2010 Service Pack 1 (SP1) te upgraden. De training helpt het gebruik hiervan te stimuleren. Ten tweede overbrugt deze training een vaardigheden kloof die in de momenteel aanwezig is in het portfolio en biedt deze training verdere ondersteuning voor de examens (ondanks dat de inhoud niet door de examen ODs gestuurd wordt).

1. Vaardigheden verbeteren voor Exchange Server 2010 ondersteuning binnen het Exchange portfolio: de primaire reden voor de opzet van deze training is om één training aan te bieden voor IT professionals, die momenteel werken met Exchange 2003 of Exchange 2007 omgevingen, die een “fast track”-methode biedt om hun vaardigheden te verbeteren en om hen in staat te stellen om te upgraden naar Exchange 2010 SP1. De training stimuleert vervolgens de technologie adaptatie, zonder dat de deelnemers de andere twee Exchange 2010 trainingen en 10 dagen training hoeven te volgen.

2. “Gat” in vaardigheden opvullen en verdere ondersteuning bieden voor Exchange Server 2010 examens: de training biedt de deelnemer een manier om versneld zijn vaardigheden te verbeteren en biedt ook extra ondersteuning voor de twee Exchange Server 2010-examens, beide hieronder genoemd. Deze training is niet een directe opleiding voor deze examens, maar het is bedoeld als een aanvulling op onderdelen hiervan:

 • Examen 70-662: TS: Exchange Server 2010, Configuring;
 • Examen 70-663: PRO : Designing and Deploying Messaging Solutions with Microsoft Exchange Server 2010.

Na afronding van deze training kun je:

 • De nieuwe functies van de Exchange Server 2010 in vergelijking met Exchange Server 2003 en Exchange Server 2007 beschrijven;
 • Exchange Server 2010 in een Exchange Server-organisatie installeren en implementeren;
 • Mailbox servers en Mailbox serveronderdelen configureren;
 • “Recipient-objecten” beheren, waaronder “recipients” uit eerdere versies van Exchange Server met Exchange Server 2010 migreren;
 • Client access-services van eerdere versies van Exchange server migreren en de Client Access-server rollen configureren in Exchange Server 2010;
 • Mail verkeer uit eerdere versies van Exchange Server migreren en mail verkeer configureren in Exchange Server 2010;
 • De beveiligde flow van berichten tussen de Exchange Server-organisatie en het internet configureren;
 • Een high availability solution implementeren voor Mailbox servers en andere serverfuncties in Exchange Server;
 • Voorbereiden en implementeren van een hersteloplossing bij problemen voor Exchange Server 2010 servers;
 • Opzetten en configureren van “messaging compliance”;
 • Exchange Server machtigingen migreren naar Exchange Server 2010 en Exchange Server-beveiliging configureren;
 • “Message” sytemen controleren en onderhouden;
 • Een Exchange Server 2007-organisatie upgraden naar Exchange Server 2010.

Voor wie is de training Updating Your Skills from Microsoft Exchange Server 2003 or Exchange Server 2007 to Exchange Server 2010 geschikt?

Deze training is bedoeld voor IT-professionals die ervaring hebben met de technologie die terugkomt in Microsoft Exchange Server 2003 of Exchange Server 2007. Deelnemers aan deze training dienen een Technology Specialist of gelijkwaardige certificering te bezitten of equivalente kennis en ervaring te hebben. Deze deelnemers willen hun vaardigheden “upgraden” naar Exchange Server 2010.
Deze IT-professionals zijn veelal senior beheerders, of “engineers" die een optreden als een technische leiders van teams van beheerders. Ze zijn derdelijns ondersteuner in aanvulling op de eerstelijns Exchange Recipient-beheerder en de tweedelijns Exchange Server- beheerder. Ze evalueren bovendien nieuwe technologieën en tools om te zorgen dat eindgebruikers de best mogelijke “messaging” ervaring hebben.
De kandidaat is verantwoordelijk voor de planning en implementatie van Exchange-servers in een bedrijfsomgeving. Hij of zij heeft minimaal twee jaar ervaring in het administreren, uitrollen, beheren, monitoren, upgraden, migreren en inrichten van Exchange Server beschikken.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

Studiemateriaal
Bij deze training wordt er gebruik gemaakt van officieel, digitaal, Engelstalig lesmateriaal van Microsoft (Digital MOC). Lees hier meer informatie over Digital MOC.

8.5
Martijn Avis volgde de training Software Development Fundamentals
Prima faciliteiten, goed bereikbaar en uitstekende ondersteuning van de verschillende trainers. Ik ben ervan overtuigd dat deze training mij enorm gaat helpen bij mijn werkzaamheden en bij het vinden van een mooie positie.

Deze training is onderdeel van de certificering Microsoft MCTS;Microsoft MCITP

Voorkennis

Voor deelname aan deze training moeten deelnemers beschikken over:

 • Een MCSE in de Windows Server 2003-besturingssysteem of TS kwalificatie in Exchange Server 2007 met Examen 70-236: TS: Exchange Server 2007, Configuring;

 • Windows Server 2008 technologie specialistische vaardigheden;

 • Tenminste twee jaar ervaring in het beheren van Exchange Server 2003 of Exchange Server 2007.