De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Monitoring and Operating a Private Cloud

Deze training gaat over het monitoren en besturen van een Cloud met Microsoft System Center 2012 R2. Deze training behandeld de wijze waarop een Cloud omgeving beheerd en gemanaged wordt, daarbij beschrijft de training de wijze waarop je de belangrijkste elementen van de infrastructuur en applicaties die draaien in de Cloud, kunt monitoren. De training behandeld geen planning en implementatie, deze wordt behandeld in de training MS20247: Configuring and Deploying a Cloud with System Center.

Na afronding van de training kun je:

 • Een Cloud model beschrijven;
 • Een private Cloud configureren en optimaliseren;
 • Cloud Services uitrollen;
 • Cloud Services monitoren;
 • Configureren van de prestatie-monitoring van applicaties in een Cloud omgeving;
 • Service management in een Cloud omgeving uitvoeren en uitbreiden;
 • Incident creation, remediation en change requests in een Cloud omgeving automatiseren;
 • Problem management uitvoeren in een Cloud omgeving;
 • Self-Service Provisioning automatiseren in een Cloud omgeving;
 • Een zelfservice multi-tenant Cloud besturen;
 • Hoge beschikbaarheid, beveiliging en herstel van de Cloud controleren;
 • De Cloud infrastructuur optimaliseren;
 • SLAs, dashboards, en widgets in een cloud omgeving configureren.

Voor wie is de training Monitoring and Operating a Private Cloud geschikt?

Onder de primaire doelgroep van deze training vallen cloud beheerders die verantwoordelijk zijn voor het monitoren en beschermen van de cloud infrastructuur. De training is ook bedoeld voor ontwikkellaars van oplossingen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van cloud architecturen en het uitbreiden van cloud solutions. Onder de primaire doelgroep voor deze training vallen ook beheerders die service requests aanvragen. Onder de secundaire doelgroep vallen datacenter beheerders die verantwoordelijk zijn voor het configureren, uitrollen en zorgen voor applicaties. Daarnaast is de training geschikt voor applicatie/service business owners en beheerders die service requests implementeren. Daarbij geldt deze training ter voorbereiding op het examen 70-246: Monitoring and Operating a Cloud with Microsoft System Center.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

Studiemateriaal
Bij deze training wordt er gebruik gemaakt van officieel, digitaal, Engelstalig lesmateriaal van Microsoft (Digital MOC). Lees hier meer informatie over Digital MOC.

8.5
R Lezer volgde de training Administering System Center 2012 Configuration Manager
Cursus in je eigen tempo onder vakkundige begeleiding. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid bij p+r Slinge. Goede praktijkvoorbeelden als je vragen hebt over de theorie. voor mij zeer geslaagde cursus.

Deze training is onderdeel van de certificering Microsoft MCSE Cloud Platform and Infrastructure

Voorkennis

Deze training gaat over het monitoren en besturen van een cloud met System Center 2012 R2. Dit is een uitvoerig technisch domein en omvat verschillende individuele producten en technologie, daarom wordt sterk aangeraden om over de volgende voorkennis te beschikken:

 • Ervaring met Windows Server 2012;
 • Kennis van Active Directory Domain Services (AD DS);
 • Ervaring met netwerken;
 • Praktische kennis van eerdere System Center producten;
 • Kennis van de configuratie van Microsoft SharePoint;
 • Kennis van Hyper-V;
 • Ervaring met Microsoft Windows Azure;
 • Kennis van Cloud- en data center management processen;
 • Kennis van Storage Area Network (SAN).
Examen