De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Citrix XenServer 6.5 Administration

Citrix XenServer 6.5 is het nieuwste Type I hypervisor virtualisatieplatform van Citrix en biedt vele en belangrijke nieuwe features ten opzichte van oudere versies. In deze training wordt de deelnemer bekend gemaakt met alle basis- en advanced functionaliteiten voor het ontwerpen van XenServer enterprise-wide implementaties en het uitrollen, implementeren en beheren van XenServer 6.5 SP1 hosts, resources en VM's.

Tijdens deze training worden planning, uitrol, beheer en troubleshooting van Citrix XenServer 6.5 SP1 in de meest uitgebreide zin behandeld. Deelnemers worden o.a. via hands-on oefenopdrachten bekend gemaakt met planning, installatie, configuratie en beheer van een virtualisatie server, het omgaan met Resource Pools, network en storage, het virtualiseren en distribueren van een OS en het omgaan optimaliseren en troubleshooten van de omgeving.

Ook de meer geavanceerde Citrix XenServerfunctionaliteiten in enterprise-wide implementaties zoals o.a. High Availability en disater Recovery komen aan de orde.

Na voltooiing van deze training hebben deelnemers de volgende kennis opgedaan:

 • Overzicht Virtualisatietechnologie: het hoe en waarom
 • XenServer 6.5 SP1 architectuur, features, licenties, edities en mogelijkheden
 • Citrix oplossingen voor host en OS virtualisatie
 • Planning van een XenServer implementatie
 • De nieuwe functionaliteiten en tools van Citrix XenServer 6.5 SP1
 • Installatie, configuratie en beheer van Citrix XenServer 6.5 SP1
 • Configuratie en beheer van Citrix XenCenter
 • Omgaan met de XenServer CLI
 • Virtuele Machines aanmaken en beheren; Windows® en Linux VM’s
 • Werken met Resource Pools
 • Configureren van High Availability (HA) en Disaster Recovery (DR)
 • Aanmaken en beheren van netwerken
 • Aanmaken en beheren van storage; storage-oplossingen
 • Beveiligen van XenServer implementaties
 • Sizing en design impact op implementaties, o.a. voor XenDesktop/XenApp
 • Resource Management; alerts en resource statistieken; best practices
 • Troubleshooten van een XenServer omgeving

Voor wie is de training Citrix XenServer 6.5 Administration geschikt?

Ervaren IT professionals zoals netwerk- en systeembeheerders, consultants, engineers, architecten en Citrix partners die Citrix XenServer 6.5 SP1 gaan implementeren en beheren.

De training is zowel geschikt voor diegenen die nieuw zijn voor XenServer als ervaren XenServer 5, 6.0 of 6.2 beheerders. Ook diegenen die Citrix XenDesktop/XenApp implementaties willen optimaliseren qua performance, disaster eecovery en troubleshooting zullen profijt hebben van deze training.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Martijn Avis volgde de training Software Development Fundamentals
Prima faciliteiten, goed bereikbaar en uitstekende ondersteuning van de verschillende trainers. Ik ben ervan overtuigd dat deze training mij enorm gaat helpen bij mijn werkzaamheden en bij het vinden van een mooie positie.

Voorkennis

Bij aanvang van de training wordt de deelnemer verondersteld bekend te zijn met:

 • Basiskennis van de doelstellingen van virtualisatie technologieën
 • Kennis en ervaring met computer architectuur waaronder netwerk en opslag apparatuur, vLAN configuratie, device drivers en besturingssystemen
 • Basiskennis installatie en beheer van Microsoft server- en desktop operating systems zoals Windows® Server 2012 en Windows8 en Linux distributies
 • Basiskennis van storage terminologie en technologieën (partities, SANs, LUNs, iSCSI, NFS, CIFS shares, etc.)

Basiskennis Linux op het niveau van LPI Linux Level 1 wordt voor deze training aanbevolen.