De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Engineering a Citrix Virtualization Solution

Deze training staat volledig in het teken van de integratie van Citrix virtualisatie-oplossingen in een real-world enterprise Windows® Server™ 2008 omgeving. Planning, opzet, implementatie en beheer van een gevirtualiseerde delivery methodiek met inzet van diverse Citrix producten als XenApp, XenServer, Provisioning Services en XenDesktop komen uitgebreid aan bod.
Na de training zijn deelnemers in staat om op basis van o.a. business process taxaties een implementatie traject op te zetten en uit te voeren met als uitendelijk doel een holistische end-to-end delivery oplossing.
Uitgebreide en diepgravende hands-on workshops worden doorlopen om de deelnemer uit te dagen en te toetsen op gevorderde technische kennis met Citrix virtualisatie producten en hulpmiddelen.

Workshop produkten

Tijdens het uitvoeren van hands-on opdrachten worden integratie-oplossingen gebouwd waarvan de volgende Citrix kernproducten en hulpmiddelen deel uitmaken:

 • Citrix XenServer 6.0
 • Citrix Provisioning Services 6.0
 • Citrix XenApp 6.5
 • Citrix XenDesktop 5.5
 • Citrix EdgeSight 5.4 (for Endpoints en XenApp)
 • Citrix Access Gateway VPX
 • Citrix NetScaler VPX
 • Citrix Profile Management 4.0
 • Citrix Single Sign-on 5.0
 • Citrix Merchandizing Server 2.2

Certificering

Deze training bereidt kandidaten voor op het Citrix examen
1Y0-A25: Engineering a Citrix Virtualization Solution.
Dit examen is een verplicht onderdeel voor het verkrijgen van de volgende Citrix certificeringen:

 • Citrix Certified Enterprise Engineer (CCEE) for Virtualization
 • Citrix Certified Integration Architect (CCIA) for Virtualization

Lesmateriaal

Cursisten ontvangen het complete officiële Citrix cursusboek dat ook uitermate geschikt is als naslagwerk. Er wordt een apart werkboek meegeleverd.

Voor wie is de training Engineering a Citrix Virtualization Solution geschikt?

Ervaren IT professionals zoals netwerk- en systeembeheerders, consultants, engineers en architecten die bekend zijn met Windows® Server™ 2008 R2 en de diverse Citrix virtualisatie-oplossingen. Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Enterprise Engineer (CCEE) for Virtualization. Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Integration Architect (CCIA) for Virtualization.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Martijn Avis volgde de training Software Development Fundamentals
Prima faciliteiten, goed bereikbaar en uitstekende ondersteuning van de verschillende trainers. Ik ben ervan overtuigd dat deze training mij enorm gaat helpen bij mijn werkzaamheden en bij het vinden van een mooie positie.

Deze training is onderdeel van de certificering Citrix Certified Engineer for Virtualization

Voorkennis

Deelnemers dienen bij aanvang van de training over de volgende kennis en skills te beschikken:

Kennis en ervaring met de volgende Citrix producten:

 • Citrix XenServer 5.6 of hoger
 • Citrix Provisioning Services 5.6 of hoger
 • Citrix XenApp 6.0 of hoger
 • Citrix XenDesktop 5.0 of hoger

Ervaring met Microsoft Windows Server 2008 met inbegrip van Active Directory, Group Policy Objects,Terminal Services, DHCP, DNS, Performance Monitoring en troubleshooting
Ervaring met Microsoft SQL Server wordt aanbevolen

Als voorbereiding op deelname worden de volgende Citrix trainingen aanbevolen:

 • CXS-203: Citrix XenServer 6.0 Administration
 • CXA-206: Citrix XenApp 6.5 Administration
 • CXA-301: Citrix XenApp 6.5 Advanced Administration
 • CXD-202: Citrix XenDesktop 5.5 Administration
Examen