CNS-222

€ 2.595,00
5  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
Er zijn momenteel (nog) geen data bekend. Toch kunt u zich gewoon inschrijven, wij nemen dan contact met u op om de best passende mogelijkheid te bespreken.

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Citrix NetScaler Essentials and Unified Gateway

De training zal deelnemers via instructie en vele hands-on opdrachten bekend maken met configuratie en beheer van Citrix NetScaler 11 met focus op de NetScaler Gateway en Unified Gateway functionaliteiten. Naast de beveiliging van toegang tot XenDesktop, XenApp en/of XenMobile implementaties komen ook enkele geavanceerde features zoals o.a. SSL, Global Server Load Balancing, High Availability en endpoint analysis aan de orde.

De training is in principe ook geschikt voor diegenen die met oudere NetScaler, Access Gateway Enterprise Edition, XenApp en/of XenDesktop implementaties werken.

De training kan ook gevolgd worden mede ter voorbereiding van het Citrix examen 1Y0-253 Implementing Citrix NetScaler 11 for App and Desktop Solutions t.b.v. het behalen van de certificering Citrix Certified Associate – Networking (CCA-N).

Deze training vervangt het aanbod van de oudere training CNS-207: Implementing Citrix NetScaler 11 for App and Desktop Solutions.

Een aantal doorgevoerde verbeteringen:

 • Nieuwe labs op een sterk verbeterd platform
 • Nieuwe onderwerpen toegevoegd aan de meeste modules
 • Vele suggesties die gemaakt zijn door deelnemers aan de vorige training werden doorgevoerd
 • Een meer logische volgorde van onderwerpen: 3 dagen algemene NetScaler kennis gevolgd door 2 dagen verdieping in NetScaler Gateway en Unified Gateway onderdelen

NB. Wij raden deelnemers af om de trainingen CNS-220 en CNS-222 allebei te volgen vanwege overlap van onderwerpen. Ten gevolge van de meer modulaire aanpak van de vernieuwde NetScaler trainingen is het echter mogelijk om deze training uit te breiden met nog 2 dagen waarin specifiek wordt ingegaan op Citrix NetScaler traffic management functionaliteiten.

Na voltooiing van deze training hebben deelnemers o.a. de volgende kennis opgedaan:

 • Doorgronden van de mogelijkheden en functionaliteiten van de Citrix NetScaler, NetScaler Gateway en Unified Gateway
 • Plannen van een NetScaler implementatie, inclusief plaatsing en configuratie; netwerk architectuur
 • Inzet van NetScaler Gateway en Unified Gateway in een server en/of desktop virtualisatie omgeving
 • Omgaan met NetScaler licenties
 • Installeren en configureren van Citrix NetScaler management en het instellen van de NetScaler Gateway en/of Unified Gateway functionaliteit
 • Beveiligen van NetScaler met SSL
 • Configureren van authenticatie voor NetScaler Gateway gebruikers
 • Implementeren van authorisatie om te bepalen welke resources toegankelijk zijn voor gebruikers
 • NetScaler Gateway integreren met StoreFront (of Web Interface) en XenDesktop/XenApp om externe toegang te verlenen voor Web, SaaS en mobile apps
 • Configureren van endpoint analyses om gedifferentieerde toegang tot resources in te stellen voor devices
 • Data- en applicatietoegang regelen voor eindgebruikers
 • NetScaler Gateway toepassen in speciale situaties: Unified Gateway, Webfront, multi-tendancy
 • Monitoring, auditing en logging op een NetScaler met de ingebouwde NetScaler tools; NetScaler Insight Center
 • Het troubleshooten van veel voorkomende NetScaler netwerk, security en/of connectivity issues

Voor wie is de training Citrix NetScaler Essentials and Unified Gateway geschikt?

Deze training is bedoeld voor:

 • Server- en Netwerk professionals die nieuw zijn voor Citrix NetScaler Gateway en/of Citrix NetScaler Unified Gateway platformen
 • Diegenen die Citrix NetScaler Gateway moeten gaan inzetten en/of beheren
 • Diegenen die verantwoordelijk zijn/worden voor secure access naar (XenDesktop en/of XenApp) Server- en Desktop Operating System delivery implementaties
 • Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Associate – Networking (CCA-N)
 • IT professionals zoals netwerk- en systeembeheerders, consultants, engineers, architecten en Citrix Partner Network leden
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Martijn Avis volgde de training Software Development Fundamentals
Prima faciliteiten, goed bereikbaar en uitstekende ondersteuning van de verschillende trainers. Ik ben ervan overtuigd dat deze training mij enorm gaat helpen bij mijn werkzaamheden en bij het vinden van een mooie positie.

Voorkennis

Kennis van Citrix NetScaler is niet noodzakelijk voor deelname aan de training. Voor diegenen die zich van tevoren willen voorbereiden kan de volgende gratis eLearning module worden aanbevolen: CNS-102 NetScaler Overview.

Bij aanvang van de training wordt aanbevolen dat de deelnemers in ieder geval beschikken over:

 • Bekendheid met application/desktop delivery (XenApp, XenDesktop of Remote Desktop Services)
 • Bekendheid en ervaring met Windows en Linux serverbeheer
 • Kennis van TCP/IP en HTTP protocollen, DNS, SSL en compressie concepten
 • Kennis van netwerkprotocollen, VLANs en DMZ implementaties
 • Bekendheid met web server software als Apache, IIS of WebSphere
 • Bekendheid en ervaring met Active Directory en Group Policy
 • Bekendheid met administratieve concepten voor zaken als load balancing, logging, content switching en high availability
 • Kennis van netwerkbeveiliging en Site Protection strategieën