De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Deploy and Manage Citrix XenApp XenDesktop 7.6 Fast Track

Citrix XenDesktop 7.6 is de samenbundeling van de nieuwste versies van de virtualisatieproducten Citrix XenApp en Citrix XenDesktop. Deze fasttrack training levert deelnemers in korte tijd de fundamentele skills voor het kunnen beheren én opzetten, testen en uitrollen van een gecentraliseerde enterprise desktop- en applicatie delivery infrastructuur vanuit het datacenter met behulp van Citrix XenApp 7.6, Citrix XenDesktop 7.6 en Citrix Provisioning Services 7.1.

Deze FastTrack training beoogt zeer ervaren Citrix beheerders in versneld tempo de skills bij te brengen voor het kunnen uitrollen én beheren van een Citrix XenDesktop enterprise-wide implementatie. Opzet en configuratie van de omgeving, waarbij de nadruk zal liggen op redundancy en security, zal via uitgebreide hands-on labs van begin tot eind begeleid worden. Hierbij komen de volgende Citrix onderdelen aan de orde: XenServer, XenDesktop, Citrix License Server, MCS, PVS, Personal vDisk, StoreFront, NetScaler (ICA Proxy, Load Balancing, Endpoint Analysis) en Citrix Receiver.

Tenslotte wordt uitgebreid aandacht besteed aan het uittesten en beheren van een XenDesktop omgeving: (sessie)beheer, monitoring en troubleshooting.

De deelnemer wordt erop gewezen dat de FastTrack een versnelde rondgang is door selected XenApp/XenDesktop topics. Examenkandidaten zullen extra studie en praktijkervaring moeten opdoen als onderdeel van examenvoorbereiding.

Na voltooiing van deze training hebben deelnemers de volgende kennis opgedaan:

  • Citrix XenApp 7.6 en XenDesktop 7.6 architectuur, onderdelen en communicatie
  • De nieuwe features van de XenApp/XenDesktop 7.6 producten
  • Het inzetten van een hypervisor voor App en Desktop delivery
  • Het opzetten en uitrollen van de back-end infrastructuur onderdelen (o.a. AD, DNS, DHCP, CA, File Server, SQL Server) voor enterprise-wide App en Desktop delivery
  • Het opzetten en uitrollen van XenApp en/of XenDesktop 7.6 componenten (XenDesktop 7.6 Controllers, Provisioning Services 7.1 hosts, StoreFront 2.6 servers, NetScaler 10.5 en Receiver)
  • De mogelijkheden van Machine Creation Services (MCS) en Provisioning Services (PVS)
  • Het opzetten, configureren en uitrollen van XenApp 7.6 en/of XenDesktop 7.6 resources: hosted desktops, hosted shared desktops en (gevirtualiseerde) hosted shared apps
  • Profile en (HDX) policy implementatie en configuratie
  • Beheer van sessies, sites en gebruikers
  • Een site monitoren en troubleshooten met behulp van de Citrix Director
  • Printerbeheer
  • Het uittesten van de omgeving voor en na definitieve uitrol in productie
  • Het beveiligen van toegang met behulp van Citrix NetScaler Gateway
  • Het verzorgen van redundancy en load management van de diverse onderdelen met behulp van Citrix NetScaler

Voor wie is de training Deploy and Manage Citrix XenApp XenDesktop 7.6 Fast Track geschikt?

Ervaren IT professionals zoals netwerk- en systeembeheerders, consultants, engineers, architecten en Citrix Partner Network leden die via een versneld traject Citrix XenDesktop willen doorgronden. Diegenen die verantwoording (gaan) dragen voor het opzetten, uitrollen én beheren van applicatie- en desktop oplossingen met Citrix XenApp 7.6 en/of XenDesktop 7.6.

Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Associate for Virtualization (CCA-V) door het 1Y0-201 Managing Citrix XenDesktop 7.6 Solutions examen te behalen. Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Professional for Virtualization (CCP-V) door het 1Y0-301 Deploying Citrix XenDesktop 7.6 Solutions examen te behalen. Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Expert for Virtualization.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Ad van den Brand volgde de training Querying Microsoft SQL Server 2012
Zelf je snelheid bepalen, na gelang je voorkennis. En altijd goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt. De locatie is perfect, makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer of met de auto. Ideale training

Voorkennis

Tijdens de FastTrack worden onderwerpen van de Management en de Deployment training versneld doorlopen. De training is derhalve bedoeld voor diegenen die reeds veel ervaring met Citrix virtualisatie hebben opgedaan.

Deelnemers aan de FastTrack moeten bij aanvang beschikken over kennis en ervaring met:

  • Server, desktop en applicatie virtualisatieconcepten
  • Windows Server 2012 R2, m.n. Active Directory, Domains, accountbeheer, Organizational Units en Group Policy Objects
  • Windows 7 en/of Windows 8.1 user interfaces
  • Basiskennnis storage oplossingen
  • Basiskennis Citrix licentiebeheer
  • Bekendheid met minimaal één hypervisor (XenServer, Hyper-V of vSphere)
  • Basiskennis profielbeheer