CXD-310

€ 2.695,00
5  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
januari 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
 • CXD-310

 • 5  dagen
 • € 2.695,00

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Omschrijving training Citrix XenApp and XenDesktop 7.1x Advanced Administration

Deze cursus is bedoeld voor deelnemers die al ervaring hebben met XenApp en XenDesktop, en die hun expertise verder willen uitbreiden.

Haal meer uit je investering in XenApp en XenDesktop via Workspace Environment Management, Provisioning Services en geavanceerde tools voor probleemoplossing. Aan het einde van de cursus ben je beter bekend met het beheer van complexere oplossingen, zoals multizone-omgevingen met meerdere locaties, die zijn geconfigureerd rondom StoreFront, de Delivery Controllers en HDX. Je doet de benodigde vaardigheden op om via Workspace Environment Management de inlogtijden, de personalisatie voor gebruikers en de prestaties van systeembronnen te verbeteren. Ook leer je om het beheer van jouw app- en desktopafbeeldingen te optimaliseren via het opbouwen en combineren van App Layers.

Aan het einde van de cursus kun je Provisioning Services installeren, configureren en beheren.

Let op: deze cursus is gebaseerd op XenApp en XenDesktop 7.x CR (Current Release), inclusief de hands-on-labs. XenApp en XenDesktop worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Hierdoor gaat de cursus mogelijk niet altijd in op de nieuwste functies.

Bij deze training zit een examen inbegrepen.

Aan het einde van deze cursus bent u bekend met het volgende:

 • Het configureren van Workspace Environment Management om de omgeving voor de eindgebruiker en het verbruik van virtuele middelen te verbeteren
 • Zones in XenApp en XenDesktop, het in kaart brengen van gebruikers- en desktoplocaties, en optimale verbindingen en aanmeldprocedures
 • Het configureren en beheren van App Layering via XenApp en XenDesktop
 • Het configureren van HDX-kanalen en -protocollen om de overdracht van multimedia en data via het netwerk te verbeteren
 • De architectuur van Provisioning Services, en het installeren en configureren van Provisioning Services, vDisks en Target Devices

Voor wie is de training Citrix XenApp and XenDesktop 7.1x Advanced Administration geschikt?

Deze cursus is bedoeld voor IT-professionals die al ervaring hebben met XenApp en XenDesktop. Potentiële deelnemers zijn onder meer administrators, engineers, en architects die verantwoordelijk zijn voor de werkruimte van de eindgebruiker, voor een Provisioning Services-omgeving, en voor de algehele gezondheid en prestaties van het systeem.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Martijn Avis volgde de training Software Development Fundamentals
Prima faciliteiten, goed bereikbaar en uitstekende ondersteuning van de verschillende trainers. Ik ben ervan overtuigd dat deze training mij enorm gaat helpen bij mijn werkzaamheden en bij het vinden van een mooie positie.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien je te beschikken over:

 • Sterke fundamentele kennis van XenApp en XenDesktop
 • Het volgen van de training CXD-210 wordt aangeraden
 • Citrix XenApp and XenDesktop 7.1x Administration