CSF-201

€ 1.195,00
2  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
maart 2021
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
 • CSF-201

 • 2  dagen
 • € 1.195,00

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Omschrijving training Citrix ShareFile Enterprise Essentials

Citrix ShareFile biedt gebruikers een beveiligde gegevensoverdracht en –opslag voor alle vormen van data die je vanaf ieder device, waar en wanneer je maar wilt kan worden benaderd, gedeeld en gesynchroniseerd.

De training 'Citrix ShareFile Enterprise Essentials' is bedoeld voor iedereen die nog weinig ervaring heeft met ShareFile. Je doet de vaardigheden op die nodig zijn om ShareFile-componenten te implementeren, waaronder de ShareFile for Windows-client, de XenApp- en XenDesktop-client en StorageZones. Ook leer je ShareFile te integreren met belangrijke back-end-elementen, zoals Microsoft ADFS voor single sign-on, en leer je de datastromen te begrijpen die hierachter zitten. Ook leer je hoe je kunt navigeren door de user interface van het ShareFile-regelsysteem. Aan het einde van de cursus kun je ShareFile-omgevingen configureren, beheren en afstemmen op hun eigen Enterprise File Sharing- en Sync-eisen.

Voor cursisten die ShareFile willen gaan uitrollen of beheren binnen hun XenApp- en XenDesktop-omgeving, is Citrix ShareFile Enterprise Essentials een goede aanvulling op CXD-203 Managing App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6, of op CXD-300 Deploying App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6.

Na afronding van deze training ben je bekend met het volgende:

 • Enterprise File Synchronization en Sharing
 • De ShareFile-architectuur
 • Navigatie door de ShareFile-beheerinterface
 • Het inrichten van StorageZones
 • Het beheren van ShareFile-gebruikers in een Active Directory-omgeving
  Het integreren van ShareFile in een bestaande Citrix XenApp/XenDesktop-omgeving
 • Het uitrollen van ShareFile Clients op fysieke en virtuele Windows-desktops
 • De integratie met Microsoft Outlook via een ShareFile Plug-in
 • Het monitoren en oplossen van problemen met een ShareFile-omgeving

Nieuw in deze training:

De training werkt met de nieuwste ShareFile-componentversies en met nieuwe elementen van Citrix Education:

 • Een labgids op basis van een Microsoft Word-document, met daarin een beschrijving van de leerdoelen voor elke oefening
 • eCourseware met diverse video's die ingaan op de belangrijkste concepten, en die laten zien hoe uitdagende configuratiestappen in hun werk gaan
 • Omgevingscomponenten als NetScaler 11, XenServer tot 6.5.1, StorageZone Server 3.4, ShareFile UMT 1.7.6 en License Server 11.13.1.2

Deze training wordt aangeboden als training onder leiding van een instructeur (ILT) of een virtuele instructeur (vILT), waarbij de concepten worden toegepast via hands-on-oefeningen in een live-labomgeving.

Wie na afronding van de training meer kennis wil opdoen over ShareFile in een XenMobile-omgeving, kan overwegen om deel te nemen aan de training CXM-303 Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix XenMobile. Deze gaat in op een groot aantal XenMobile-onderwerpen en richt zich op het gebruik van ShareFile binnen een Mobility Environment met XenMobile als Identity Provider (IdP) voor single sign-on.

Voor wie is de training Citrix ShareFile Enterprise Essentials geschikt?

Cursisten die willen leren hoe ze ShareFile-features kunnen implementeren en beheren aan de hand van 'leading practices'. Meer specifiek zijn dit:

 • Administrators
 • Implementeerders / technici
 • Architecten
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
R Lezer volgde de training Administering System Center 2012 Configuration Manager
Cursus in je eigen tempo onder vakkundige begeleiding. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid bij p+r Slinge. Goede praktijkvoorbeelden als je vragen hebt over de theorie. voor mij zeer geslaagde cursus.

Voorkennis

Het wordt ook aangeraden om basiskennis op te doen van de volgende concepten en technologieën:

 • Het beheer van een Windows Server
 • Citrix XenApp en XenDesktop
 • Microsoft Exchange en Outlook
 • Basiskennis van Enterprise File Synchronization en Sharing
 • Basiskennis van netwerken