CNS-221

€ 1.095,00
2  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
december 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
 • CNS-221

 • 2  dagen
 • € 1.095,00

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Omschrijving training Citrix NetScaler Unified Gateway

Deze cursus is opgezet voor iedereen die wel eerdere ervaring heeft met NetScaler, maar niet met NetScaler Gateway. De cursus is met name geschikt voor personen die NetScaler Gateway- of Unified Gateway-omgevingen moeten gaan uitrollen of beheren.

In de cursus doe je de benodigde vaardigheden op om NetScaler Gateway- en United Gateway-functies te configureren en te beheren, en om Gateway-componenten als NetScaler Gateway en Unified Gateway te implementeren. Aan het einde van de cursus kun je NetScaler-omgevingen configureren en afstemmen op de benodigdheden van apps en desktops voor toegang op afstand.

Na afloop van de cursus ben je bekend met het volgende:

 • Het configureren van authenticatie en autorisatie
 • Het instellen van de toegang en de gebruikservaring voor eindgebruikers
 • De integratie van NetScaler Gateway met XenApp en XenDesktop
 • De integratie van Unified Gateway met andere toepassingen
 • Het gebruiken van aanbevolen tools en technieken voor het oplossen van veelvoorkomende netwerk- en verbindingsproblemen met NetScaler Gateway

De cursus is gebaseerd op versie 11 van Citrix NetScaler, maar de vaardigheden en basisconcepten zijn vergelijkbaar met die voor eerdere productversies.

Deze cursus wordt aangeboden als training onder leiding van een instructeur (ILT) of een virtuele instructeur (vILT), waarbij de concepten worden toegepast via hands-on-oefeningen in een live-labomgeving.

Cursisten krijgen de volgende cursusmaterialen tot hun beschikking:

 • Toegang tot een labomgeving gedurende de looptijd van cursus
 • Een handleiding voor laboefeningen
 • Toegang tot diverse cursusbenodigdheden, waaronder een kopie van alle officiële materialen die de instructeur geeft gepresenteerd, inclusief aanvullende opmerkingen en referenties, en video's waarin Citrix-experts ingaan op cursusonderwerpen en laboefeningen

Deze training helpt je om praktijkervaring op te doen en bereidt je voor op het examen 1Y0-253: Implementing Citrix NetScaler 10.5 for App and Desktop Solutions. Cursisten die voor dit examen slagen, krijgen het certificaat Citrix Certified Associate – Networking (CCA-N).

Voor wie is de training Citrix NetScaler Unified Gateway geschikt?

Cursisten die willen leren hoe ze de geavanceerde NetScaler Gateway- en Unified Gateway-features kunnen implementeren en beheren aan de hand van 'leading practices'.

Meer specifiek zijn dit:

 • Administrators
 • Implementeerders / technici
 • Architecten
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Ad van den Brand volgde de training Querying Microsoft SQL Server 2012
Zelf je snelheid bepalen, na gelang je voorkennis. En altijd goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt. De locatie is perfect, makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer of met de auto. Ideale training

Deze training is onderdeel van de certificering 1Y0-253: Implementing Citrix NetScaler 10.5 for App and Desktop Solutions

Voorkennis

Citrix verplicht cursisten om vóór deze cursus eerst de onderstaande cursus af te ronden:

 • CNS-220 Citrix NetScaler Essentials and Traffic Management OF
 • CNS-205 Citrix NetScaler 11.0 Essentials and Networking

Citrix raadt cursisten aan om voorafgaand aan de cursus eerst deze cursussen af te ronden:

 • CNS-102 NetScaler Overview

Citrix raadt cursisten ook aan om voorafgaand aan de cursus basiskennis op te doen van de volgende concepten en technologieën:

 • Basiskennis van netwerken
 • Het beheer van Windows- en Linux-servers
 • Ervaring met Citrix-virtualisatietechnologie, zoals XenDesktop en XenApp
 • Bekendheid met Microsoft SQL Server of professionele databaseservers
 • Bekendheid met Active Directory en Group Policy
 • Basiskennis van Microsoft Remote Desktop Services
 • Basiskennis van VPN-concepten, inclusief SSL-encryptie en certificaten