CNS-219

€ 1.095,00
2  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
november 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
 • CNS-219

 • 2  dagen
 • € 1.095,00

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Omschrijving training Citrix NetScaler Traffic Management

Deze training is opgezet voor cursisten die eerdere ervaring hebben met NetScaler, en is met name geschikt voor personen die NetScaler-omgevingen moeten gaan uitrollen of beheren.

Hier doe je de benodigde vaardigheden op om NetScaler Citrix Traffic Management te configureren en te beheren, met functies als Content Switching, Traffic Optimization en Global Server Load Balancing.

Na afloop van de cursus zijn de cursisten bekend met het volgende:

 • Het optimaliseren van het NetScaler-systeem voor de afhandeling en het beheer van verkeersstromen
 • Het op maat maken van het NetScaler-systeem voor verkeersstromen en contentspecifieke eisen
 • Het gebruiken van aanbevolen tools en technieken voor het oplossen van veelvoorkomende netwerk- en verbindingsproblemen met NetScaler
 • Het implementeren van NetScaler TriScale-technologie, inclusief clustering
 • Het configureren van geavanceerde load balancing en GSLB binnen het NetScaler-systeem

De training is gebaseerd op versie 11 van Citrix NetScaler, maar de vaardigheden en basisconcepten zijn vergelijkbaar met die voor eerdere productversies.

Deze training wordt aangeboden als training onder leiding van een instructeur (ILT) of een virtuele instructeur (vILT), waarbij de concepten worden toegepast via hands-on-oefeningen in een live-labomgeving.

Deelnemers krijgen de volgende trainingsmaterialen tot hun beschikking:

 • Toegang tot een labomgeving gedurende de looptijd van training
 • Een handleiding voor laboefeningen
 • Toegang tot diverse trainingsbenodigdheden, waaronder een kopie van alle officiële materialen die de instructeur geeft gepresenteerd, inclusief aanvullende opmerkingen en referenties, en video's waarin Citrix-experts ingaan op trainingsonderwerpen en laboefeningen.

Deze training helpt je om praktijkervaring op te doen en bereidt je voor op het examen 1Y0-351: Citrix NetScaler 10.5 Essentials for Networking. Kandidaten die voor dit examen slagen, krijgen het certificaat Citrix Certified Professional – Networking (CCP-N)

Voor wie is de training Citrix NetScaler Traffic Management geschikt?

Cursisten die willen leren hoe ze NetScaler-features kunnen implementeren en beheren aan de hand van 'leading practices'.

Meer specifiek zijn dit:

 • Administrators
 • Implementeerders / technici
 • Architecten
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geďnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
R Lezer volgde de training Administering System Center 2012 Configuration Manager
Cursus in je eigen tempo onder vakkundige begeleiding. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voldoende parkeergelegenheid bij p+r Slinge. Goede praktijkvoorbeelden als je vragen hebt over de theorie. voor mij zeer geslaagde cursus.

Voorkennis

Citrix verplicht cursisten om voor deze training eerst de onderstaande training af te ronden:

 • CNS-222 Citrix NetScaler Essentials and Unified Gateway OF
 • CNS-207 Implementing Citrix NetScaler 11 for App and Desktop Solutions

Citrix raadt cursisten aan om voorafgaand aan de training eerst deze trainingen af te ronden:

 • CNS-102 NetScaler Overview

Cursisten wordt ook aangeraden om eerst basiskennis op te doen van de volgende concepten en technologie:

 • Basiskennis van netwerken
 • Het beheer van Windows- en Linux-servers
 • TCP/IP, HTTP-protocollen en het OSI-model
 • Load balancing op servers en contentswitchingconcepten
 • Webserver-software
 • DNS, SSL en compressieconcepten
 • Bedreigingen voor de veiligheid van netwerken, en concepten met betrekking tot locatiebeveiliging