De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Storage and High Availability with Windows Server

In deze vierdaagse training krijg je hands-on instructies en leer je hoe je optimaal kunt voldoen aan de storage en hoge beschikbaarheid kunt voldoen met Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.

De training behandeld de traditionele storage topologie zoals Direct Attached Storage (DAS), Network Attached Storage (NAS), Storage Area Networks (SANs) en bus technologie zoals Fibre Channel en iSCSI. Daarnaast worden ook de nieuwe Windows Server technologie zoals, Storage Spaces, tiering, thin provisioning en Data Deduplication en leer je de uitgebreide functionaliteiten van de SMB sharing protocol van Windows Server 2012 R2.

Daarnaast leer je alles omtrent high availability en disaster recovery technologieën zoals live migratie, opslag migratie en Hyper-V Replica.

De training behandeld tevens de System Center 2012 R2 Virtual Machine Manager. Je leert hoe je de huidige opslag infrastructuur beheert en te schalen door de fysieke opslag “fabric” op te delen en kleinere units die on-demand benaderd kunnen worden met private clouds en daardoor met minimale overhead. Je leert hoe je Microsoft Azure storage optimaal kan integreren met je huidige locale opslag met cloud-gebaseerde opslag en oplossingen voor systeem herstel, waaronder StorSimple en Azure Site Recovery. Daarnaast leer je Implementing Network Load Balancing (NLB) en load balancing clusters.

Let op!

Wij raden cursisten aan om deze training binnen 30 dagen af te ronden voor het beste resultaat. De training maakt gebruik van Azure in de lab omgeving en deze is maar 30 dagen beschikbaar.

Na afronding van de training kun je:

 • Het beheren en beveiligen van schijven en volumes binnen Windows Server.
 • Opslag technologiën en onderdelen in Windows Server beschrijven;
 • Storage Spaces en Data Deduplication implementeren en beheren;
 • Uitleggen hoe hoge beschikbaarheid en systeemherstel werkt voor Hyper‑V virtuele machines (VMs) en hoge beschikbaarheid met "failover clustering" binnen Windows Server 2012;
 • Een "failover cluster" plannen en implementeren;
 • Het beschrijven van beheerder server rollen en cluster resources;
 • VMs implementeren en beheren met "failover" clustering;
 • Beschrijven hoe de Virtuele Machine Manager gebruikt voor het beheren van de opslag infrastructuur;
 • Beschrijven van cloud gebaseerde oplossingen voor opslag en hoge beschikbaarheid;
 • Het plannen en implementeren van NLB clusters.

Voor wie is de training Storage and High Availability with Windows Server geschikt?

De primaire doelgroep voor deze cursus zijn Informatie Technologie (IT) professionals met de volgende ervaring:

 • Ervaring met storage en high availability bij een grote enterprise organisatie en die ervaring op willen doen op het gebied van de nieuwste technieken op basis van Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.

 • ​Ervaring met Windows Server 2008 en wil meer leren op het gebied van de laatste storage technologieën in Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.

 • Ervaring in een MKB organisatie op gebied van storage en high availability.

 • Graag zich meer wil verdieping en de nieuwste storage technologieën.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

Studiemateriaal
Bij deze training wordt er gebruik gemaakt van officieel, digitaal, Engelstalig lesmateriaal van Microsoft (Digital MOC). Lees hier meer informatie over Digital MOC.

8.5
Ad van den Brand volgde de training Querying Microsoft SQL Server 2012
Zelf je snelheid bepalen, na gelang je voorkennis. En altijd goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt. De locatie is perfect, makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer of met de auto. Ideale training

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus dien je te beschikken over:

 • Kennis en werkervaring op het gebied van Windows Servers in een Enterprise omgeving;
 • Kennis en ervaring met storage concepten en technologieën;
 • Werkervaring op het gebied van Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.