AWSSYSOPS

€ 1.995,00
3  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
Er zijn momenteel (nog) geen data bekend. Toch kun je je gewoon inschrijven, wij nemen dan contact met u op om de best passende mogelijkheid te bespreken.

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Systems Operations on AWS

In deze training leren cursisten in een System Administrator of Developer Operations (DevOps) rol hoe je geautomatiseerde en herhaalbare netwerken en systemen in het AWS platform creërt. De training behandelt de specifieke AWS features en tools gerelateerd aan configuratie en uitrol, en ook de veelvoorkomende technieken die gebruikt worden in de industrie voor het configureren en uitrollen van systemen. Dit examen bereid je voor op het AWS Certified SysOps Administrator Associate (SOA-C01) examen.

Na afronding van de training kun je:

 • De standaard AWS infrastructuur features gebruiken zoals Amazon Virtual Private Cloud (VPC) Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), Elastic Load Balancing en Auto Scaling vanuit de command line.
 • De AWS CloudFormation en andere automatisering technologieën gebruiken om stacks van AWS resources te produceren die uitgerold kunnen worden op een geautomatiseerde, herhaaldelijke manier.
 • Functionerende virtuele private netwerken bouwen met Amazon VPC met behulp van AWS Management Console.
 • Amazon EC2 instanties uitrollen met behulp van de command line calls en troubleshoot de meest voorkomende problemen met instanties.
 • Het welzijn van Amazon EC2 instanties en andere AWS services monitoren.
 • Gebruikersidentiteit, AWS toegang en veiligheid in de cloud managen.
 • Resource consumptie in een AWS account managen met behulp van tools zoals Amazon CloudWatch, tagging en Trusted Advisor.
 • De beste strategie voor het creëren van herbruikbare Amazon EC2 instanties selecteren en implementeren.
 • Configureren van een hoeveelheid Amazon EC2 instances die starten achter een load balancer waarbij het systeem afhankelijk van de vraag instances up en downscaled.
 • Een basic AWS CloudFormation stack definition bewerken en troubleshooten.

Voor wie is de training Systems Operations on AWS geschikt?

Deze training is bedoeld voor systeembeheerders en software developers, voornamelijk die werken in een Developer Operations (DevOps) rol.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Deze training is onderdeel van de certificering AWS SysOps Administrator – Associate certification.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien je te beschikken over:

 • De afgeronde training:AWS Essentials of gelijkwaardige kennis van het onderwerp.
 • Achtergrond in software development, of systeembeheer.
 • Enige ervaring met het beheren van besturingssystemen in de command line (shell scripting in Linux omgevingen, cmd of PowerShell in Windows).
 • Basiskennis van netwerkprotocollen (TCP/IP, HTTP)