AWSDAWA

€ 1.995,00
3  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
Er zijn momenteel (nog) geen data bekend. Toch kun je je gewoon inschrijven, wij nemen dan contact met u op om de best passende mogelijkheid te bespreken.

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Data Warehousing on AWS

Data Warehousing op AWS introduceert concepten, strategieën en best practices voor het ontwerpen van een Cloudgebaseerde data warehousing-oplossing met behulp van Amazon Redshift, het petabyte-schaal datawarehouse in AWS. Deze training laat zien hoe gegevens in het datawarehouse kunnen worden verzameld, opgeslagen en voorbereid met behulp van andere AWS-services zoals Amazon DynamoDB, Amazon EMR, Amazon Kinesis Firehose en Amazon S3. Bovendien laat deze training zien hoe je Business Intelligence-tools kunt gebruiken om analyses op je gegevens uit te voeren.

Na afronding van deze training kun je:

 • De basisprincipes van datawarehousing bespreken.
 • De relatie tussen Amazon Redshift en andere big data systemen evalueren.
 • Use cases voor datawarehousing workloads evalueren.
 • Casestudies evalueren die AWS services implementeren als warehousing solution.
 • De juiste Amazon Redshift node type kiezen voor jouw data behoeften.
 • De verschillende beveiligingsopties overwegen die bruikbaar zijn binnen Amazon Redshift, zoals encryption, IAM permissions en database permissions.
 • Het launchen van een Amazon Redshift cluster.
 • Het gebruiken van de verschillende componenten, features en functionaliteiten voor het implementeren van het datawarehouse in de cloud.
 • Andere data en analytische AWS producten (Amazon DynamoDB, Amazon EMR, Amazon Kinesis Firehose en Amazon s3) gebruiken om bij te dragen aan de datawarehousing oplossing.
 • Verschillende methodes afwegen voor het designen van data warehouses.
 • Verschillende data sources identificeren en de requirements van het data warehouse design beoordelen.
 • Het datawarehouse zodanig inrichten dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van compression, data distribution en sorting methodes.
 • Het toevoegen en verwijderen van data en het uitvoeren van onderhoud van die data.
 • Queries schrijven en query plannen evalueren om de query prestaties te verbeteren.
 • Databases configureren zodat je resources kunt verdelen.
 • Amazon Reedshift database audit logging, Amazon CloudTrail, Amaon CloudWatch en Amazon Simple Notification Service gebruiken. Dit zodat jij event notivications kunt ontvangen en beheren.
 • Snapshots gebruiken voor het restoren van clusters en Amazon Redshift clusters schalen om operationele taken voor te bereiden.
 • BI applicaties gebruiken om data analyses uit te voeren en deze data te vizualiseren.

Voor wie is de training Data Warehousing on AWS geschikt?

De training is bedoeld voor Database architects, Database administrators, Database developers en Data analysts and scientists.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Anton Arntz volgde de training Installing and Configuring Microsoft Windows Server 2012 R2
Ik heb mijn eerste training bij Master it als ontzettend plezierig ervaren. De mix tussen zelfstudie en uitleg was voor mij perfect. Het leslokaal was prima ingericht en de trainer was uitstekend op de hoogte van de stof. Ik zie mijn volgende trainingen bij Master it met plezier tegemoet.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien je de volgende kennis te hebben:

 • De training AWS Technical Essentials (of gelijkwaardige ervaring met AWS).
 • Ervaring met relational databases en database ontwerpconcepten.