De door jou opgevraagde training is niet meer beschikbaar.
Kijk hier voor ons meest actuele aanbod trainingen

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training Big Data on AWS

Deze training introduceert cloud-based big data oplossingen en Amazon Elastic MapReduce (EMR), het AWS big data platform. In deze training laten we zien hoe je Amazon EMR gebruikt om data te verwerken met behulp van het brede ecosysteem van Hadoop tools zoals Pig en Hive. We leren je ook hoe je big data omgevingen creëert, werkt met Amazon DynamoDB, Amazon Redshift en Amazon Kinesis, en best practices benut om big data omgevingen te ontwerpen voor veiligheid en kosteneffectiviteit.

Na afronding van de training kun je:

 • Apache Hadoop begrijpen in de context van Amazon EMR.
 • De architectuur van een Amazon EMR cluster begrijpen.
 • Een Amazon EMR cluster lanceren met behulp van een geschikte Amazon Machine Image en Amazon EC2 types.
 • Passende AWS data opslag opties kiezen voor gebruik met Amazon EMR.
 • Je opties kennen voor het tot zich nemen, verplaatsen en comprimeren van data voor gebruik met Amazon EMR.
 • Veelvoorkomende programmeerkaders gebruiken beschikbaar voor Amazon EMR waaronder Hive, Pig en Streaming.
 • Met Amazon Redshift werken om big data oplossingen te implementeren.
 • Big data visualisatie software benutten.
 • Passende security opties kiezen voor Amazon EMR en je data.
 • In-memory data analyses uitvoeren met Spark en Shark in Amazon EMR.
 • Passende opties kiezen om je Amazon EMR omgeving kosteneffectief te managen.
 • De voordelen van het gebruik van Amazon Kinesis voor big data begrijpen.

Voor wie is de training Big Data on AWS geschikt?

Deze training is bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en implementeren van big data solutions, voornamelijk solution architects en SysOps beheerders. Verder is de training interessant voor data scientists en data analysts geïnteresseerd in het leren over big data solutions in AWS.

Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Martijn Avis volgde de training Software Development Fundamentals
Prima faciliteiten, goed bereikbaar en uitstekende ondersteuning van de verschillende trainers. Ik ben ervan overtuigd dat deze training mij enorm gaat helpen bij mijn werkzaamheden en bij het vinden van een mooie positie.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training dien je te beschikken over:

 • Enige ervaring met big data technologieën, waaronder Apache, Hadoop en HDFS (kennis van big data technolgieën zoals Pig, Hive en MapReduce is handig, maar niet vereist).
 • Werkervaring met core AWS services en public cloud implementaties (een afgeronde AWS Essentials training of gelijkwaardige kennis).
 • Basiskennis van data warehousing, relationele database systemen en database design.
Examen