ITIL02

€ 1.845,00
2  dagen

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Plan je training
Filter locatie
Er zijn momenteel (nog) geen data bekend. Toch kun je je gewoon inschrijven, wij nemen dan contact met u op om de best passende mogelijkheid te bespreken.

Prijs per deelnemer, inclusief studiemateriaal, certificaat, koffie/thee en een uitgebreide lunch, exclusief 21% BTW.

Onze lesmethode: Active Learning

Bij Active Learning word je gecoacht bij het ontwikkelen van vaardigheden die voor jou persoonlijk cruciaal zijn. De methode sluit goed aan bij hoe mensen leren, en houdt rekening met wat jij al weet en kunt. Als je erover nadenkt, is het zo logisch als wat. Lees hier alles over Active Learning

Omschrijving training ITIL® v3 Practitioner + Examen

De ITIL Practitioner cursus biedt praktische richtlijnen om het ITIL framework zodanig toe te passen, dat de business doelstellingen worden ondersteund.

Dit is de volgende stap voor ITSM professionals, na de ITIL Foundation. Waar ITIL Foundation de focus heeft op de ‘wat’ en het ‘waarom’, richt de ITIL Practitioner zich meer op het ‘hoe’. Hoe kun je ITIL het beste toepassen in de dagelijkse operatie. Er wordt met name aandacht besteed aan de Continual Service Improvement (CSI) benadering om verbeter-initiatieven te structureren.

De 3e dag wordt het examen afgenomen. Dit is niet aansluitend aan de 1e en de 2e trainingsdag. Neem contact met ons op voor de actuele examendata.

De volgende elementen zijn hierbij van groot belang:

 • Organisatie Change Management
 • Communicatie
 • Metrics

Je moet rekening houden met ongeveer 3 uur voorbereiding voor aanvang van de cursus en huiswerk tussen de eerste en tweede cursusdag. T.b.v. de voorbereiding krijg je vooraf een document toegestuurd. De derde cursusdag zal 1 á 2 weken later plaatsvinden en bestaat voornamelijk uit examentraining en examen.

Aan het einde van de ITIL Practioner trainingen hebben de deelnemers het volgende geleerd:

 • Begrijpen van ITSM concepten die belangrijke drivers zijn van Continual Service Improvement (CSI)
 • In staat om de ITSM richtlijnen in de praktijk toe te passen
 • In staat om de CSI richtlijnen toe te passen binnen een organisatie context
 • Borgen van verbeterprogramma’s
 • Implementeren van metingen en metrics, zodat het past binnen het CSI proces
 • Effectief communiceren ter ondersteuning van het CSI proces
 • Organisatie change management ter ondersteuning van het CSI proces
 • Voorbereiding voor het ITIL Practitioner examen

The ITIL® courses on this page are offered by partners like Ctrl Improve, ATO and AEO of AXELOS Limited. ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited. All rights reserved.

Voor wie is de training ITIL® v3 Practitioner + Examen geschikt?

Deze ITIL Practitioner training is bedoeld voor ITSM professionals. Of men nu werkzaam is voor Customer Services of binnen projecten, het is altijd van belang om service verbeteringen (groot of klein) te initieren en succesvol te implementeren:

 • IT Management
 • IT Support Staff
 • IT Consultants
 • Business Managers
 • Business Process Owners
 • IT Developers
 • Service Providers
 • System Integrators
Algemeen

Wij kunnen trainingen op deze manier aanbieden door onze unieke Active Learning methode. Je zit in een klas met maximaal 8 cursisten en wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Op deze manier is het mogelijk om tot 40% voordeliger te trainen.

Nee, er is een computer geïnstalleerd, er ligt een boek en een kladblok met pen. Koffie, thee en lunch is inclusief.
Evt. kun je wel een werkelijke situatie uit je dagelijkse werkzaamheden bespreken tijdens de training.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de betreffende screendumps en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar info@master-it.nl. Je mail wordt dan doorgestuurd.

Examen

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde oefenexamens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden, gebruik internet hiervoor; zoek op Youtube en internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Dit kan dagelijks op verschillende locaties in het land. Klik onderaan op de pagina op "Examen plannen" om meer informatie te krijgen over het inplannen van een examen.

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je een jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar).

Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen.

Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: Blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf, zo snel mogelijk, op met welke soort vragen je moeite had of hebt moeten gokken. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist maar geef ze wel extra aandacht.

8.5
Ad van den Brand volgde de training Querying Microsoft SQL Server 2012
Zelf je snelheid bepalen, na gelang je voorkennis. En altijd goede ondersteuning wanneer je het nodig hebt. De locatie is perfect, makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer of met de auto. Ideale training

Voorkennis

ITIL Foundation