Het leren van een programmeertaal is leuk alleen het is vaak moeilijk om er achter te komen waar je moet beginnen. Via deze pagina gaan wij jou vertellen hoe jij een goede start kan maken met het leren programmeren van C#.
 

Wat is C# nu eigenlijk? 

C#, uitgesproken als "C sharpĒ is een veelgebruikte en makkelijke programmeertaal. Het is een object georiŽnteerde en "type-safeĒ programmeertaal. Type-safe wil zeggen dat de manier van programmeren er voor zorgt dat je weinig fouten kan maken in de programmeertaal. Mocht je al eens gewerkt hebben met de programmeertaal C & C++ dan heb een voordeel omdat C# veel overeenkomsten heeft.
 
C# programmeer je altijd in de Visual C# .NET development tool van Microsoft. Deze development tool bevind zich in het softwarepakket Visual Studio .NET van Microsoft. Binnen deze tool kun je zowel Windows als Webapplicaties programmeren.
 

Waar moet je nu beginnen?

Microsoft biedt beginnende programmeurs de mogelijkheid om met een introductietraining wat kennis en vaardigheden op te doen op het gebied van programmeren. De training (MS10975) Introduction to Programming is een goed begin wanneer je nog niet beschikt over enkele programmeerervaring.
 
Wanneer je de volgende stap wilt zetten met programmeren en wil starten met de C# programmeertaal heeft Microsoft de training (MS20483) Programming in C# ontwikkeld. Dus heb je al wat ervaring met programmeren? Dan is dit de perfecte vervolgstap!


In welke stappen ga je C# leren programmeren?

Tijdens deze C# training leer je onder andere het volgende:
 
- De voornaamste syntaxen en kernfuncties van C#.;
- Coderen en decoderen van data met behulp van symmetrische en asymmetrische codering;
- Het maken van een Windows Applicatie in de vorm van een project;
Voor de verdere kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de training Programming in C# kun je verder lezen op de trainingspagina.

Wat kun je daarna nog doen?

Als je deze training hebt afgerond dan kun je serieus aan de slag met C#. Op zoek naar een andere C# training? Bekijk dan hier het overzicht van C# trainingen. Je kunt zelfs certificeringen behalen zodat jij een echte professional gaat worden. De volgende certificeringen kun je dan behalen:
 
Dit is de eerste stap die je kan zetten om een certificering te behalen in het programmeren van applicaties met behulp van programmeertalen. Een MCSA certificering toont aan dat je over specifieke kennis op het gebied van development beschikt.


 
Deze certificering kun je behalen wanneer je in het bezit bent van een MCSA Web Applications certificering. Een MCSD certificering toont aan dat je over uitgebreide kennis op het gebied van app development beschikt. Behaal eerst de MCSA Web Applications C# certificering en behaal vervolgens één van de onderstaande examens:

- 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions (training MS20532)
- 70-535: Architecting Microsoft Azure Solutions (training MS20535)
- 70-487: Developing Microsoft Azure and Web Services (training MS20487)

Dit geeft je in de huidige arbeidsmarkt een enorme voorsprong en ben je heel interessant voor verschillende werkgevers!