Het leren van een programmeertaal is leuk alleen het is vaak moeilijk om er achter te komen waar je moet beginnen. Via deze pagina gaan wij jou vertellen hoe jij een goede start kan met het leren programmeren van C#.
 
Wat is C# nu eigenlijk? 
 
C#, uitgesproken als "C sharp” is een veelgebruikte en makkelijke programmeertaal. Het is een object georiënteerde en "type-safe” programmeertaal. Type-safe wil zeggen dat de manier van programmeren er voor zorgt dat je weinig fouten kan maken in de programmeertaal. Mocht je al eens gewerkt hebben met de programmeertaal C & C++ dan heb een voordeel omdat C# veel overeenkomsten heeft.
C# programmeer je altijd in de Visual C# .NET development tool van Microsoft. Deze development tool bevind zich in het softwarepakket Visual Studio .NET van Microsoft. Binnen deze tool kun je zowel Windows als Webapplicaties programmeren.
 
Waar moet je nu beginnen?
Microsoft biedt beginnende programmeurs de mogelijkheid om goed te starten in de C# programmeertaal met een officieel door hen ontwikkeld trainingsprogramma. Dit trainingsprogramma heet: (MS2609) Introduction to C# Programming with Microsoft .NET

Introduction to C# Programming with Microsoft .NET

Dit is een echte instaptraining waarbij je alleen kennis nodig hebt van de basisbeginselen van algemeen programmeren. Denk hierbij aan flow control, variabels, parameters en function calls.

In welke stappen ga je C# leren programmeren?
 
Tijdens deze basistraining leer je het volgende:

- Identificeren van de functies en componenten van het . NET patform en Framework;
- Ontdekken van de Visual Studio programmeer omgeving;
- Het maken van een Windows Applicatie in de vorm van een project;
 
Daarna ga je langzaam dieper de stof tot je daadwerkelijk bekend bent met het programmeren met C#.
 
Wat kun je daarna nog doen?
Als je deze training hebt afgerond dan kun je serieus aan de slag met C# en kun je zelfs certificeringen behalen zodat jij een echte professional gaat worden. De volgende certificeringen kun je dan behalen:

 
Dit geeft je in de huidige arbeidsmarkt een enorme voorsprong en ben je heel interessant voor verschillende werkgevers!
 
Daarnaast zijn er nog veel meer trainingen die je kan gaan volgende om je verder te ontwikkelen in C#: