Microsoft Certified Solutions DeveloperMet een MCSD certificaat (Microsoft Certified Solutions Developer) op zak, bewijs je te beschikken over specifieke kennis van een bepaalde Microsoft technologie.

 
Je kunt een MCSD certificering behalen voor de volgende Microsoft technologieŽn:
 
MCSD Windows Store Apps Using HTML5 is de eerste van de 2 trajecten die je hebt om Windows 8 Store Apps te ontwikkelen. Dit traject is het beste voor beginnende programmeurs die bijvoorbeeld ervaring hebben met Javascript. Dit traject bevat 3 trainingen met de daarbij horende examens. Na afronding van deze 3 examens certificeer jij je als MCSD Windows Store Apps Using HTML5!

MCSD: Windows Store Apps Using C#

MCSD Windows Store Apps Using C# is één van de 2 trajecten om Windows 8 Store Apps te ontwikkelen. Dit traject is voor ontwikkelaars die bekend zijn met het .NET framework en zich  verder willen ontwikkelen in het maken van Windows Store Apps. Deze certificering is behaald als de 3 bijbehorende trainingen en examens behaald zijn.

MCSD: Web Applications

MCSD Web Applications is de meest algemene development certificering van Microsoft. Tijdens dit traject komen verschillende programmeertalen zoals HTML5, CSS3 en ASP.NET aan bod. Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij de integratie van het Azure platform voor developers. Na het volgende van 3 trainingen en 3 examens krijg je de MCSD Web Applications certificering. Dit is het ideale traject voor web developers en web administrators.

MCSD: SharePoint Applications

Het MCSD SharePoint Applications traject is het ideale traject voor developers die meer ervaring op willen doen op gebied van SharePoint ontwikkeling. Na een tweetal trainingen op het gebied van HTML, CSS3 en ASP.NET volgen er 2 trainingen met de specialisatie op het gebied van SharePoint Server 2013. In totaal moeten er 4 examens afgelegd worden om de MCSD SharePoint Applications certificering te behalen.