Microsoft biedt ITers de mogelijkheid om zich door middel van het behalen van één of meerdere examens te certificeren als
Microsoft Certified Professional (MCP). Het behalen van een certificering geeft jou al ITer een boost in je carrière.
Hoe jij deze certificering kunt behalen is vaak een hele zoektocht en met onze certificeringshulp hopen wij dit proces voor jou te vergemakkelijken.
Master-it is een Gold Learning partner van Microsoft dus mocht je alsnog vragen hebben over een certificering of training dan kun je altijd de "Hulp nodig?"
functie gebruiken rechts onderin. Zo kunnen wij jou nog beter van dienst zijn.

STAP 1: Klik op onderstaande blokken voor meer informatie over een certificering, examen of training. 

Server

Windows server, Exchange Server, Lync, Sharepoint

Desktop

Windows

Applications

Office 365, Microsoft Dynamics

Database

SQL Server

Developer

Visual Studio, SharePoint Applications

 • 1. Wat zijn de voordelen van het behalen van een certificaat?

  Onderscheiding
  Een volledig erkende opleiding, ontworpen door Microsoft zelf, laat je zien dat je relevante kennis hebt opgebouwd als je een certificaat behaald. Microsoft besteed veel aandacht aan de certificeringen en dit zorgt er voor dat je altijd up-to-date bent met de laatste technieken. Zo kun jij je sterk onderscheiden van andere IT professionals.

  Netwerk
  Een certificaat brengt een hoop extra voordelen met zich mee waaronder toegang tot een Microsoft Certified Professionals website. Hier kun je makkelijk contact zoeken met andere IT professionals en zo je netwerk en je kennis nog meer uitbreiden.

  Daarnaast staat een certificaat heel er goed op je CV. Dit kan je carrière helpen om sneller te groeien binnen je huidige werkgever of overstap naar een andere werkgever.
 • 2. Met welke certificaten moet ik starten?

  Voor de server, desktop, application en database onderdelen moet je starten met het MCSA certificaat. Na het MCSA certificaat kun je doorgaan voor een MCSE certificaat wat een specialisatie is.
  Bij developer moet je starten met het MCSD certificaat. Aangezien het MCSD certificaat wordt gezien als een specialisatie is er geen vervolgstap op dit certificaat. Uiteraard is het wel mogelijk om meerdere MCSD certificaten te behalen om zo jouw diversiteit op het ontwikkelvlak te verbeteren.
 • 3. Hoe lang zijn de certificaten geldig?

  Een certificaat is net zo lang geldig als dat bedrijven gebruik maken van de techniek die in dit certificaat behandeld is. Mochten de technieken niet meer gebruikt worden door bedrijven dan zal naar verloop van tijd het certificaat komen te vervallen.
 • 4. Wat zijn de verplichtingen met betrekking tot her-certificering?

  • - Bij de MCSA certificeringen hoe je geen her-certificering te doen.
  • - Bij de MCSE certificeringen dien je één keer per drie jaar een her-certificering te doen. Het gaat hierbij om 1 examen.
  • - Bij de MCSD certificeringen dien je één keer per twee jaar een her-certificering te doen. Het gaat hierbij om 1 examen.