SharePoint is een online of offline omgeving om data te delen, organiseren en gebruiken binnen een besloten groep. De omgeving is in de vorm van een website en daardoor toegankelijk vanaf elk apparaat.


In de cloud of on-premises werken?

Sharepoint is beschikbaar in twee verschillende varianten. De eerste is SharePoint Server, welke on-premises geÔmplementeerd kan worden. Deze on-premises oplossing is volledig cloud geÔnspireerd als het op de infrastructuur aankomt en levert jou de flexibiliteit en betrouwbaarheid om al je zakelijke behoeftes te voorzien. De tweede is SharePoint Online, wat een cloudservice is gehost door Microsoft. Deze versie is inbegrepen bij Office 365, maar ook apart op abonnementsbasis verkrijgbaar.

De toepassing van SharePoint

SharePoint wordt voornamelijk gebruikt voor Word en Excel bestanden die opgeslagen dienen te worden met controle over versies en aanpassingen van verschillende gebruikers. Echter kunnen alle soorten documenten opgeslagen worden met dezelfde voordelen, dit maakt veel mogelijkheden voor projecten in teams.

SharePoint versus OneDrive

OneDrive is evenals SharePoint een Microsoft oplossing om documenten online op te slaan, waarbij OneDrive bij gebruikers bekend is van de mogelijkheid voor persoonlijk gebruik. Als we het hebben over het verschil tussen beide, doelen we op de verschillen voor zakelijk gebruik. Hierbij blijft OneDrive geschikt om documenten op te slaan in de cloud als er niet de intentie is om deze documenten te delen of er gelijktijdig met andere aan te werken. Is dit wel het geval dan is SharePoint een veel geavanceerder product omdat hier versies en bewerkers worden bijgehouden. Hier kan ook het eigendom van documenten gedeeld worden en is toegang op site basis ingedeeld en niet op document basis.

Nieuw met SharePoint?

Met enkel basale computer kennis kan je al deelnemen aan onze training SharePoint 2013 End User en leer je onder andere SharePoint lijsten maken en aanpassen en een SharePoint bibliotheek aanmaken. Ook is er onze training SharePoint 2013 Power User voor iedereen die de ultieme site owner wil worden.

Ben jij al IT-professional of Business Application Administrator?

Dan hebben we ook de perfecte training voor jou! De trainingCore Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013 is speciaal ontwikkelt voor IT-professionals die kennis en vaardigheden willen opdoen over het installeren, configureren, implementeren en beheren van een SharePoint server 2013 installatie en voor Business Application Administrators die zich bezig houden met line-of-business projecten in combinatie met externe klanten. Daarnaast is er voor dezelfde doelgroep de training Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013, hierin leer je skills als het plannen en configureren van Business Intelligence-oplossingen.

Ook voor developers is er een passende training!

Voor professionele ontwikkelaars van SharePoint producten en technologieŽn zijn er de trainingen Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions en Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Advanced Solutions. Waarbij je na de Core Solutions training bijvoorbeeld aangepaste werkstromen kunt maken om bedrijfsprocessen te automatiseren en na de Advanced Solutions training kan je onder andere BDC Search Connectors implementeren.
Meer informatie??