Sinds februari van dit jaar is CRM 4.0 beschikbaar. Microsoft heeft speciaal hiervoor een training ontwikkeld om snel bekend te raken met de nieuwe eigenschappen en functies van CRM 4.0. Bent u bekend met CRM 3.0 en wilt u kennis vergaren van CRM 4, dan is de training MS8910 een absolute aanrader!

Sinds februari van dit jaar is CRM 4.0 beschikbaar. Microsoft heeft speciaal hiervoor een training ontwikkeld om snel bekend te raken met de nieuwe eigenschappen en functies van CRM 4.0. Bent u bekend met CRM 3.0 en wilt u kennis vergaren van CRM 4, dan is de training MS8910 een absolute aanrader!
De volgende onderwerpen komen aanbod:
  • Installatie en deployment
  • Configuratie
  • Data management
  • Microsoft Dynamics CRM voor Outlook en zakelijke applicaties
  • Aanpassingen
  • Werkschema
  • Programmeren
Installatie en deployment
De Microsoft Dynamics CRM 4.0 installatie is erg vereenvoudigd. Rapporten van Microsoft Dynamics CRM 3.0 worden automatisch ge-upgraded voor gebruik binnen CRM 4, gebruik makend van de nieuwe Microsoft Dynamics CRM Connector voor Microsoft SQL Server Reporting Services. Veel zelfgemaakte aanpassingen worden ook ge-upgraded. Microsoft Dynamics CRM 4.0 biedt Workgroup, Professional en Enterprise versies aan die inzetbaar zijn voor de diverse implementaties voor zowel klein, middel grote en grote bedrijfssituaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een enkelvoudige licentie sleutel, hierdoor is uitbereiding van licenties erg eenvoudig.
Configuratie
Microsoft Dynamics CRM 4.0 bevat een grote hoeveelheid aan nieuwe onderdelen die de organisatie helpen bij configuratie en implementatie. Microsoft Dynamics CRM 4.0 Enterprise ondersteunt multi organisatie support (bekend als multi-tenancy) op een enkele Microsoft Dynamics CRM server. Dit maakt het makkelijker en efficiënter om data en resources te managen. De multilanguage gebruikersinterface maakt het mogelijk om meer dan één taal beschikbaar te stellen voor gebruikers, help en metadata binnen een enkele installatie. De organisatie heeft nu ook de mogelijkheid om, kansen, offertes, orders en facturen op te stellen in diverse valuta.
Data Management
Data management is eenvoudiger en krachtiger gworden in Microsoft Dynamics CRM 4.0. De import Data Wizard heeft meer bruikbare en uitgebreidere mogelijkheden voor de import van data en data typen. Het bevat support van data mapping en een verbeterde foutafhandeling.  De Data Migration Manager helpt de gebruikers om data te migreren van een andere CRM oplossing naar Microsoft Dynamics CRM. Deze kan ook gebruikt worden om gemigreerde data te verwijderen en data mapping toe te passen. Met de duplicatie detectie kunnen gebruikers regels maken en deze daarna toepassen in de ‘Duplicate Detection Wizard’ om data duplicatie te voorkomen.
Microsoft Dynamics CRM voor Outlook en zakelijke applicaties
Hier zijn verbeteringen toegepast binnen de samenwerking van Microsoft Dynamics CRM & Microsoft Office Outlook , reportage en zakelijke applicatie-eigenschappen van Microsoft Dynamics CRM. Microsoft Dynamics CRM voor Outlook bevat nu een diagnose tool die het eenvoudiger maakt om records die de oorzaak zijn van synchronisatieproblemen en uitgeschakelde addins op te sporen. Het helpt administrators om de gebruikerscomputers te onderzoeken. De gebruikersinterface van Microsoft Dynamics CRM in Outlook bevat nu een Microsoft Office Ribbon in plaats van menu’s en werkbalken. Ook is de synchronisatie van Microsoft Office Outlook verbeterd. De Synchronisatie van offline data is aangepast en vindt plaats op de achtergrond (dit garandeert dat de gebruiker altijd up-to-date zijn als ze offline gaan). De nieuwe Report Wizard laat gebruikers meer verfijnde eigen rapporten maken.
Aanpassingen
Op het gebied van aanpassingen heeft Microsoft Dynamics CRM 4.0 verschillende verbeteringen in huis . Het is nu mogelijk om systeem-naar-systeem relaties, veel-naar-veel relaties en eigen referentiële relaties te maken tussen entiteiten. Gecombineerd kunnen deze nieuwe relaties het mogelijk maken om een meer robuust systeem te ontwerpen. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een hiërarchische relatie tussen twee kans-entiteiten creëren door gebruik te maken van de eigen referentiële relaties. De aanpassingen kunnen nu ook makkelijker worden geïmporteerd en geëxporteerd, hierdoor wordt het mogelijk om complete oplossingen van een implementatie naar een andere omgeving te kopiëren. Daarnaast worden de verschillende taalinstellingen direct meegenomen. Een persoonlijke schermopbouw kan bewaard en gedeeld worden. Ook kunnen de attributen van de primaire entiteiten gebruikt worden in gerelateerde entiteitenschermen.
Werkschema
Één van de grootste veranderingen binnen Microsoft Dynamics CRM 4.0 is het werkschema model. De werkschema’s zijn nu beschikbaar voor alle gebruikers. Toegang tot de server is niet meer nodig om werkschema’s te maken, aan te passen of te monitoren. Onderliggende werkschema’s en sjablonen zijn de twee mogelijkheden voor gebruikers om zelf op bestaande werkschema’s nieuwe & eigen versies te bouwen. De werkschema’s ondersteunen nu veel verschillende types van records. Ook kunnen ze geactiveerd worden bij verandering en verwijderinggebeurtenissen. Een enkelvoudig werkschema kan geactiveerd worden door meer dan een gebeurtenis. De dynamische waarden en condities zijn meer bruikbaarder. De nieuwe gebruikersinterface bevat een formulier assistent; een gereedschap voor speciale dynamische waarden. De dynamische waarden zijn ook verbeterd door gebruik te maken van een grotere hoeveelheid recordrelaties. Er zijn dus meetrecords en variabellen beschikbaar om op te nemen in de dynamische waarden. De werkschemalogica ondersteunt een veelvoud van support in stappen. Dit maakt het mogelijk om het definiëren en monitoren van complexe werkschema’s te vergemakkelijken.
Programmeren
Microsoft Dynamics CRM 4.0 voorziet in betere gereedschappen voor ontwikkelaars die klantspecifieke uitbreidingen bouwen boven op de kant-en-klare functionaliteiten. Het meest belangrijke is een verenigd ‘gebeurtenis framewerk’ waarbinnen plug-ins en werkschema’s beide samenwerken. Dit reduceert de leercurve van de ontwikkelaar. Plug-ins hebben de callouts vervangen als het primaire gereedschap voor het eigen code te maken. De werkschemacode wordt nu uitgevoerd via .NET versie 3.0 Windows Workflow Foundation. Het plug-in model ondersteunt multi-tenancy, zolang elke plug-in is geregistreerd bij een specifieke organisatie. Webservices ondersteunen nu ook Microsoft Dynamics CRM Live, offline gebruikers, pluggebel authenticatie en metadata.
Bron: Microsoft Learning