Sinds een paar weken bestaat de mogelijkheid om een preview versie van de Office 2013 suite te downloaden. Wij bieden u alvast de mogelijkheid om een glimp op te vangen van hoe het er uit gaat zien!

Bij het starten van een applicatie (hier Word) krijg je de keuze een van de vele sjablonen te gebruiken.
Office 2013 Word - Start scherm
Kies je voor Leeg document dan kom je het nieuwe Word scherm.
Office 2013 Word - Leeg document
Op het eerste gezicht lijkt er weinig nieuws te zijn, behalve het ietwat bleke uiterlijk. Er is één nieuw tabblad toegevoegd met de naam DESIGN. Hier vinden we opties om thema’s toe te passen, document opmaak te wijzigen, alinea afstanden te wijzigen, watermerken in te voegen etc.
Office 2013 Word - Design header
Een ander nieuwigheidje vinden we op het INSERT tabblad, de Apps voor Office. De Quickhelp Starterapp zou een handige kunnen zijn. Deze app geeft toegang tot een aantal korte videofilmpjes waarin handige functionaliteiten van de applicatie worden getoond.
Office 2013 Word - Insert App
Via het INSERT tabblad kunnen we ook Online Pictures invoegen. We kunnen kiezen waar we willen zoeken naar afbeeldingen.
Office 2013 Word - Insert Pictures
En natuurlijk biedt Office 2013 mogelijkheden documenten te delen met anderen. Via tabblad FILE kunnen we de Share opdracht gebruiken om een document op te slaan in the Cloud (Skydrive of Office 365 teamsite), maar ook om het document te online te presenteren.
Office 2013 Word - Document save as Office 2013 Word - Document share Office 2013 Word - Document Revisions
In de volgende blog nemen we een kijkje in Excel 2013. Tot dan!