Nog een maand te gaan en dan komt Windows 10 uit. Ter voorbereiding op de lancering wordt er nu al één en ander voorbereid en bekend gemaakt. In deze blog lees je 3 nieuwtjes over Windows 10. Nieuwsgierig geworden? Lees hier dan verder.

1.      Windows 10 wordt ook op USB stick verkocht
De nieuwe versie van Windows wordt als eerste besturingssysteem ook op USB stick beschikbaar gesteld. De home en pro versies worden in plaats van een dvd voorzien van een verpakking met flashdrive. Het uitkomen van de flashdrives werd niet bekend gemaakt door Microsoft maar ontdekt doordat de winkels in Canada dit op hun inkoop lijsten hadden staan.
2.      HP kondigt eerste Windows 10 tablet aan
HP speelt alvast in op het uitkomen van Windows 10 met een specifieke Windows 10 tablet. De pro tablet 608 zal voorzien zijn van het nieuwe besturingssysteem. De nieuwe tablet is oa. voorzien van DTS studio sound, USB type C connector en twee front facing stereo speakers. De HP pro tablet zal in juli beschikbaar zijn.
3.      Adresbalk Windows 10 mobile verplaatst
Door kritiek van de gebruikers heeft Microsoft de adresbalk van Windows 10 mobile verplaatst. De adres balk is nu onder in beeld te zien, dat is gebruikers vriendelijker. De balk was in eerste instantie naar boven geplaatst.