Tijdens de Microsoft Learning Partner Summit zijn er op certificeringsgebied een hoop nieuwigheden aangekondigd. In een aantal blogs zal ik uiteenzetten hoe Microsoft de nieuwe certificeringen aan gaat pakken. Laten we kijken naar de Windows Server 2016 certificering.

Momenteel zijn de Windows Server 2012 trainingen de meest geboekte Microsoft trainingen wereldwijd. Met de komst van Windows Server 2016 heeft Microsoft weer de nodige trainingen ontwikkeld die leiden tot een aantoonbare certificering in de markt. Momenteel ziet het certificeringstraject van Windows Server 2012 er zo uit.

Windows Server 2012 Certificeringen


Windows Server 2012 CertificeringenHeb je in het verleden al het Windows Server 2012 MCSA certificaat behaald dat is het voor de 2016 versie mogelijk om het upgrade examen te gaan doen: Upgrading your skills to MSCA Windows Server 2016 (743) is dan het examen dat het best bij je voorkennis past. Dit examen zal vanaf eind juli beschikbaar komen.

Als je in het verleden nog geen Windows Server MCSA certificaat hebt behaald kun je gaan voor de volgende drie examens en bijbehorende cursussen:

  • Storage and Compute with Windows Server 2016 (740)
  • Networking with Windows Server 2016 (741)
  • Identity and Data access with Windows Server 2016 (742)

Het behalen van alle drie de examens geeft dan recht op de Windows Server 2016 MCSA certificering.
Deze examens zijn in het najaar van 2016  beschikbaar gekomen.

Specialist certificering

Daarnaast is de core MCSA certificering nog uit te breiden met een aantal specialist examens. De specialist examens certificeren voor specifieke aanvullende kennisgebieden. Microsoft zal 10 van deze modules aan gaan bieden, zoals bijvoorbeeld:

  • First Look Clinic
  • PowerShell
  • Active Directory
  • IIS (Internet Information Services)
  • SCOM (System Center Operations Manager
Deze specialist certificeringen gaan de bestaande MCSE trajecten vervangen. Wanneer de specialist certificeringstrajecten beschikbaar worden is nog niet duidelijk. Wanneer het zover is dan zullen wij dit bekend maken.

De nieuwe Windows Server 2016 trainingen


De nieuwe Windows Server 2016 trainingen zijn inmiddels beschikbaar! Lees hierover meer in onze blog over de nieuwe Windows Server 2016 trainingen.