Op 12 en 13 oktober is het weer zo ver, de Microsoft TechDays in de RAI Amsterdam. Een 2-daags topevenement waar je kennis kunt maken met de bekendste Open Source en Microsoft technologieŽn. Natuurlijk is Master it Training hier vertegenwoordigd want ik, Christian Peeters, zal ook dit jaar weer een sessie verzorgen. Op vrijdag 13 oktober ga ik het hebben over het ontwikkelen van Office add-ins en hierbij voornamelijk focussen op grootschalige software, gericht op ondernemingen. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.


Een korte introductie

Laat ik mijzelf eerst even introduceren. Ik ben Christian Peeters en sinds 2008 een Microsoft Certified Trainer bij Master it Training. Hierbij focus ik me voornamelijk op de .NET, SQL Server en web-development kant. Naast het geven van trainingen ben ik werkzaam bij iWRITER als ontwikkelaar van softwareoplossingen en in mijn vrije tijd maak ik zo nu en dan een app of programmeer ik aan verschillende projecten. Op die manier probeer ik nieuwe technieken onder de knie te krijgen die ik niet snel tijdens mijn werk zal gebruiken. Wil je mij graag beter leren kennen? Kijk dan eens naar mijn blog.

Over mijn sessie

Voorgaande jaren heb ik al vaker als spreker op de Microsoft TechDays gestaan, voornamelijk over HTML5 onderwerpen. Ik heb altijd enorm genoten van deze sessies. Net zoals tijdens mijn trainingen, zal ik met veel mijn enthousiasme over het onderwerp van dit jaar presenteren. Tijdens de tweede TechDay van 13:30 tot 14:15 zal ik aan de hand van praktijkvoorbeelden en demonstraties uitleggen hoe je enterprise-level productivity tools kunt maken met Office add-ins en Graph.

Office365 add-ins

Add-ins (ook bekend als Apps voor Office) worden vaak gebruikt om handige kleine uitbreidingen te maken voor Office applicaties, maar zijn minstens zo geschikt om full-size applicaties mee te ontwikkelen. Met behulp van Graph kan het Office365 account van een gebruiker optimaal ingezet worden. De verschillende add-ins zullen zo naadloos integreren met onder andere Sharepoint, CRM en Azure AD. Ik zal laten zien hoe de software zorgt dat jij en je collegaís gemakkelijk samen kunnen werken, hoe de architectuur op de achtergrond in elkaar zit en welke Azure functionaliteit jou in staat stelt om wereldwijd SaaS oplossingen te bieden.

iWRITER365

Mijn sessie zal gebaseerd zijn op iWRITER365. Deze applicatie heb ik samen met mijn collegaís ontwikkeld bij de zusteronderneming van Master it Training, genaamd iWRITER. Onze applicatie heeft o.a. een Microsoft Office App Award gewonnen in 2016 en wordt door Microsoft geadverteerd als een goed voorbeeld van creatief gebruik van Office add-ins. Erg interessant om meer over te leren. Dus, kom jij ook naar mijn sessie Office add-ins tijdens de TechDays?