Office Mix biedt nieuwe mogelijkheden om je PowerPoint dia’s te voorzien van een leuke, interessante en interactieve inhoud. Het is makkelijk in gebruik en geeft net dat beetje extra aan je PowerPoint presentatie. Wil je weten hoe het werkt?


Office Mix is een invoegtoepassing voor PowerPoint 2013. Ga naar https://mix.office.com/ en download het installatiebestand. 

 
Na het uitvoeren van dit bestand start je PowerPoint en er zal een extra tabblad Mix in het lint zijn verschenen.

 
Je kunt nu allerhande content aan je dia’s gaan toevoegen. Bijvoorbeeld een Quiz. Ga naar de Mix tab en klik op Quizzes Videos Apps. Dit opent de Office Apps store en daar kun je kiezen voor Multiple Choice Quiz. Je kunt hier een vraag ingeven en de mogelijke antwoorden intypen. Je geeft ook aan hoeveel keer iemand mag proberen het goede antwoord te raden.
 
 
 Klik op Preview om te kijken of het werkt.
Als je het foute antwoord aanklikt enSubmit klikt, zie je dit:
 
 
Klik je het goede antwoord aan dan zie je dit:

 
 
Verder kun je een live webpagina in je dia opnemen. Ga weer naar Mix, Quizzes Videos Appsen zoek de Web Viewer App. Klik en neem het object op in je dia. Klik op Preview om het resultaat te checken.
 
 
 
Je hebt nu in de presentatie-modus de webpagina live in de dia staan, en je kunt tijdens het presenteren er doorheen browsen.
Een andere optie is het opnemen van een Screen Recording: alles wat je op het scherm doet, wordt opgenomen en kan later als een filmpje weer worden afgespeeld. Ideaal als je bijvoorbeeld een instructie filmpje wilt maken.
Kies hiervoor de knop Screen recording. Je kunt nu het gebied selecteren dat je op wilt nemen. Klik dan op Opnemen en alles wat je vervolgens in het scherm doet wordt opgenomen en kan later als filmpje weer worden afgespeeld.
 
 
Op de dia staat nu het filmpje dat kan worden afgespeeld.
 
 
Als je mix klaar is, kun je hem exporteren naar mp4 formaat. Je kunt hem ook uploaden naar je persoonlijke Mixpagina (https://mix.office.com/) of naar een office365 corporate omgeving. Klik hier http://1drv.ms/1BPny0fvoor een voorbeeld van PowerPoint Office Mix.
 
Veel succes en plezier met het gebruik van Office Mix!