Heel groot nieuws. Veel Microsoft trainingstrajecten gaan op de schop en gaan verder onder het nieuwe Role-Based trainingsmodel van Microsoft. De certificeringen en trainingen van Azure hebben de primeur. Dit betekent dat diverse examens binnenkort niet meer beschikbaar zijn. Ook heeft dit gevolgen voor de bestaande MCSA en MCSE Cloud Platform certificeringen. Als je er niet op tijd bij bent kan het namelijk zijn dat je certificering verloopt! De eerste wijzigingen gelden per december 2018. Weten wat deze veranderingen voor jou betekenen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je de nieuwe certificeringen behaald? Lees dan snel verder.


Microsoft certificeringen worden Role-Based

Er is een trainingsrevolutie gaande bij Microsoft. Microsoft Learn is het nieuwe leerplatform dat is ontwerpen om IT-professionals van diverse achtergronden vooruit te helpen. Bij de aankondiging van Microsoft Learn behoort ook de verschuiving naar de Role-Based trainingen, het nieuwe leermodel van Microsoft. Omdat de cloud een steeds prominentere rol gaat spelen in organisaties, is de verandering als eerst doorgevoerd op Azure-certificeringen. Ruim de meerderheid van de bedrijven heeft een cloud-first-strategie en wil cloud-achitectuur integreren. Slechts 16% van de organisaties heeft ook de benodigde kennis in huis. IT-professionals die nieuw zijn in deze omgeving, moeten sneller up to speed zijn dan ooit.

Voor organisaties is het belangrijk dat IT-professionals op meerdere platforms kunnen werken. De technologie verandert als een razende, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Net zo snel moet de kennis weer up-to-date zijn. Microsoft speelt hier slim op in met de Role-Based certificeringen. Door het bieden van deze specialistische certificeringen kan jij aan tonen dat je expert bent op verschillende IT-gebieden.


De nieuwe Role-Based Certificeringen van Azure

Om de belangrijkste functies in de branche te bepalen is er uitgebreid marktonderzoek gedaan. Hieruit zijn diverse rollen gedefinieerd waarvoor gerichte trainingen zijn ontworpen:  de nieuwe Role-Based certificeringspaden. Deze bestaan uiit de Azure Developer Associate, Azure Administrator Associate en Azure Solutions Architect Expert. Hieronder zie je een globaal overzicht van de nieuwe certificeringstrajecten. Ben je op zoek naar de trainingen die hier bij horen, dan kan je die vinden bij onze blog die dieper in gaat op de Role-Based Certificeringen van Microsoft
 
 


Wat betekent dit voor jouw MCSA en/of MCSE Azure Certificering?

De trainingsrevolutie bij Microsoft heeft gevolgen voor iedereen die een Azure-training aan het volgen is of zijn certificering al heeft bemachtigd. Ben je bezig met een Azure certificeringstraject of training? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk je training afrond, vˇˇr 31 december 2018 de examens aflegt en vervolgens een transitie-examen behaalt. Deze examens zitten onder andere in ons MSCA Cloud Platform en MSCE Cloud Platform and Infrastructure traject.
 
 

Examens die 31 december 2018 met pensioen gaan:
 
Indien je jouw certificaat al hebt, biedt Microsoft transitie-examens die een brug slaan tussen de oude en nieuwe lesstof aan de hand van Role-Based leermethode. Wanneer je een of meerdere van de onderstaande examens hebt behaald, zorg dan dat je voor 31 maart 2019 de transitie-examens aflegt. Anders moet je jouw complete certificering opnieuw gaan behalen en meerdere examens doen (AZ-100/101, AZ-200/201,AZ-300/301) om je certificaat te upgraden!  En dat is natuurlijk zonde! Lees hier alles over hoe je jouw huidige azure examens kan omzetten naar de nieuwe certificering via een transitie-examen.
  

Vrijblijvend advies voor jouw Azure certificering!

Binnenkort komen er nog meer trainingen bij die via de Role-Based leermethode zijn opgesteld. Houd Master it Training dus goed in de gaten voor het laatste nieuws over de Role-Based certificeringen, zodat je zeker weet dat jouw certificering niet verloopt! Heb je naar aanleiding van het bovenstaande bericht vragen over het behoud van jouw Microsoft certificering? Onze opleidingsadviseurs geven je vrijblijvend advies over hoe jij jouw certificering kan behouden.