Er is een trainingsrevolutie gaande bij Microsoft. De technologie verandert als een razende. Net zo snel moet de kennis weer up-to-date zijn. Microsoft speelt hier slim op in met Role-Based certificeringen, die zijn afgestemd op specifieke functierollen in de IT. De eerste wijzigingen zijn al doorgevoerd. Een role-based certificering laat zien dat jij up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen in de IT-branche. Kan jij al die nieuwe trainingsontwikkelingen nog bijhouden? Wij hebben voor jou een handig overzicht gemaakt. Inclusief een waardevolle tip waardoor jij nog sneller jouw nieuwe certificering kan binnenslepen!


 

Microsoft certificeringen gaan Role-Based

Voor organisaties is het belangrijk dat IT-professionals op meerdere platforms kunnen werken. Met de losse certificeringen kan je specifiek aantonen welke vakgebieden jij allemaal beheerst. Dat betekent dus dat jij nog meer certificeringen kan behalen en nog beter kan laten zien wat jij waard bent! Denk bijvoorbeeld aan een Azure Developer of een Microsoft 365 Administrator.

Eerder schreven wij al over de veranderingen in de Role-based certificeringen van Azure. Onlangs zijn er hier nieuwe Azure Role-Based certificeringen aan toegevoegd. Ook de Azure-certificeringen met betrekking tot data en artificial intelligence worden op kort termijn veranderd. Ander toevoegingen kan je vinden bij Microsoft 365 en Dynamics 365 certificeringen. De certificeringen zij op basis van 3 niveaus: Fundamentals (Geen voorkennis vereist), Associate (Gevorderd) en Expert-niveau.


Dit zijn de onderdelen van de nieuwe Role-Based certificeringen


Wat betekent dit voor jouw certificering?

Wees gerust, jouw oude certificeringen blijven voorlopig gewoon geldig! Maar je kan ze natuurlijk ook upgraden. Tegelijkertijd krijg jij er nieuwe kennis bij, zodat jij  de meest complexe vraagstukken nog effectiever kan oplossen. De ontwikkelingen gaan echter wel heel snel. Als jij nog wil starten of nog bezig bent met zoín certificering dan moet jij er voor zorgen dat jij jouw certificering of training snel hebt afgerond. Het zou zonde zijn als jij jouw examen niet meer kan behalen doordat deze vervalt. Hieronder staan de vervaldata opgesomd. 


Data van belangrijke certificeringen & examens die met pensioen gaan
31 december 2018        
MCSA: Cloud Platform
MCSA: Linux on Azure
MCSE: Cloud Platform and Infrastructure 
31 maart 2019   
  
MCSE: Mobility
MCSA: Office 365
MCSA: Windows 10
Transitie-examen AZ-202
30 april 2019
MCSA: Microsoft Dynamics 365
30 juni 2019
MCSA: Machine Learning
MCSA: Data Engineering with Azure
Transitie-examen AZ-102
Transitie-examen AZ-302
* Bekijk hier een complete overzicht van de Microsoft-certificeringen en -examens die binnenkort komen te vervallen.Haal versneld een nieuwe Role-Based certificering!

Heb jij al een keer aangetoond dat jij een expert bent in jouw vakgebied en heb een MSCA of MSCE in the pocket? Dan kan het zijn dat jij versneld een nieuwe Role-Based certificering kan binnenslepen. Voor Azure zijn er verschillende transitie-examens beschikbaar, waarmee je met 1 examen jouw certificaat kan upgraden. (Let op deze transitie-examens zijn geldig tot en met 31 maart en 30 juni 2019). Bij andere certificeringen kan je in combinatie met jouw MSCA of MSCE versneld een certificering behalen door extra trainingen te volgen.
 
Wil je nu weten om welke certificeringen dit gaat? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Dit kan via de chatknoprechts onder of via 040 23 23 390.  
 


Must have: Gratis Microsoft Certificeringsposter

Kom je er een beetje uit? Onze certificeringsposter biedt een handig overzicht van alle Microsoft certificeringstrajecten. Download hem hier gratis en je ontvangt hem direct in je mailbox. Zo weet je altijd welke certificering jij moet behalen om jouw doel te bereiken.