In deze blog wordt uitgelegd hoe je in een Excelsheet de nulwaarden kunt verbergen.

Bekijk ook onze GRATIS tutorial Excel; tabellen, grafieken en draaitabellen!

 

Nulwaarden verbergenOptie 1: Nulwaarde uitzetten


Wanneer je in een Excelsheet de nulwaarden wilt verbergen, heb je een aantal opties. Je kunt in de Excel opties kijken en de optie -Een nul weergeven- in cellen met een nulwaarde uitzetten. Nadeel is dat alle nullen zullen verdwijnen.
 1. Ga naar "Opties" onder "File"
 2. Selecteer "Geavanceerd"
 3. Scroll naar "Weergaveopties voor dit werkblad"
 4. Vink hier 'Een nul weergeven in cellen met een nulwaarde" uit

 Optie 2: Celstijl aanmaken


Handiger is het om een nieuwe celstijl aan te maken. Hiervoor openen we een nieuwe werkmap die verder ook leeg blijft!!!. Ga naar Start- Stijlen en kies voor Nieuwecelstijl.

 

 1. Klik de Opmaak knop en kies op de tab getal de optie aangepast.
 2. Geef de volgende aangepaste celeigenschap in: 0;-0;;@.
  Dit geeft aan dat positieve getallen worden getoond (0), negatieve getallen door een minusteken worden vooraf gegaan (-0), nulwaarden niet worden getoond (;;) en tekst als tekst wordt weergegeven (@).
  De aangemaakte celstijl wordt nu getoond in de celstijlen galerij.
 3. Selecteer het gebied waarin de nulwaarden verborgen moeten worden en pas de nieuwe celstijl toe.
 4. Om er voor te zorgen dat deze nieuwe celstijl niet alleen in de huidige map beschikbaar is, maar ook in alle nieuwe werkmappen, dien je het Excelbestand waarin je de nieuwe stijl hebt aangemaakt als sjabloon op te slaan onder de naam map in de XLStart folder. (De XLStart folder kan je vinden op jouw C: schijf, in de map Microsoft Office in Program Files.) Nu zal Excel bij het opstarten een kopie van dit sjabloon op het scherm zetten met daarin je eigen aangepaste celstijl.

Veel succes!
 

Blijf je maar aanmodderen met Excel?


Dan kan een training jou helpen! In onze trainingen leer je van alles over de functionaliteiten van Excel om jouw werk zo efficiŽnt mogelijk te kunnen verrichten.

Onze Excel Basis training leert je de echte basis. In twee dagen leer je alles over het gebruik van functies, het verwijzen naar cellen en de instellingen. In onze Excel Vervolg training gaan we nog een stapje verder en in nog eens twee dagen ben je ook nog eens in staat om bijvoorbeeld met macroís en geautomatiseerde oplossingsmethode te werken.

Trainen bij Master it Training


Trainen bij Master it zorgt ervoor dat je niet alleen kennis maar ook vaardigheden opdoet. Zo kan je na jouw training echt goed aan de slag met Excel. We werken met Active Learning, waarbij je actief met de stof bezig gaat. Je kan daarbij jouw eigen leertempo bepalen en je onthoud de stof ook nog eens beter.
 

Even met iemand sparren?


Chat met ons rechts onder in je scherm of klik hieronder op "Hulp of advies noduig??Ē en we bellen je binnen een half uur terug!