Laatste update: 19-07-2019. Microsoft goes Role-based. Veel oude Azure-certificeringen verdwijnen en daarvoor komen er nieuwe Role-Based certificeringen in de plaats. Daar waar de oude certificeringen breed waren opgesteld, zijn de nieuwe Azure-trainingen nu afgestemd op specifieke werkvelden om zo beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt. Ben jij geÔnteresseerd in het behalen van een erkende Microsoft Azure-certificering of wil je meer weten over de nieuwe Role-Based certificeringen? Wij laten je zien hoe het nieuwe model eruit ziet, inclusief alle trainingen die je moet volgen om jouw Role-Based certificering te behalen!


De nieuwste Role-Based certificeringen

De nieuwste Role-Based certificeringen zijn nu beschikbaar en zorgen ervoor dat jij straks nog beter wordt dan je al was! De oude certificeringen dekken een breed georiŽnteerd vakkenpakket. Echter, om al die stof te beheersen is er een net zo brede skillset nodig. In de praktijk blijft dat lastig.

Ook in trainingsland staat de tijd niet stil. Daarom ontwikkelde Microsoft een nieuw format, waardoor professionals gerichter hun kennis kunnen uitbreiden. Er zijn verschillende certificeringspaden om een Azure-certificering te behalen, in te delen in 3 niveaus. Hier heb je een mooi overzicht van de certificeringen met bijbehorende trainingen waarmee jij je optimaal kan voorbereiden.


1. Fundamentals niveau

Azure Fundamentals is een training die we aanraden voor professionals die weinig tot geen IT-kennis hebben. Het is optioneel, maar geeft wel een goede basis voor vervolgtrainingen. De training is ideaal bijvoorbeeld ideaal voor mensen die een start willen gaan maken in de IT of voor mensen die meer informatie op willen doen om interne processen beter te kunnen evalueren of medewerkers/consultants  die diepgaande IT-kennis niet nodig hebben, maar wel een volwaardige gesprekspartner willen zijn. 


Microsoft Azure Certified: Azure Fundamentals2. Associate Niveau

Het Associate certificeringsniveau is qua niveau het meest vergelijkbaar met de MSCA. Deze Role-Based certificeringen zijn worden vaak voltooid met twee aansluitende examens. Er zijn drie certificeringen op het gebied van Azure Apps & Infra: de Azure Administrator, de Azure Developer en de Azure Security Engineer.


Microsoft Certified Azure Administrator Associate

 
Deze training is voor Administrators die Microsoft Azure Solutions implementeren, monitoren en onderhouden. Ook computing, oplslag, networking en de beveiliging behoort bij jouw werkzaamheden. Heb jij het 70-533 Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions in je bezit? Dan kan je met het transitie-examen AZ-102 met versneld jouw Azure Administrator certificering behalen. De deadline van dit transitie-examen is 30 juni 2019. Dit transitie-examen is niet meer beschikbaar.


Microsoft Certified Azure Developer Associate


Het Azure Developer Associate is bedoeld voor developers die cloud-oplossingen, zoals applicaties en services, ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden. Update: Met het AZ-202 transitie-examen haal jij versneld jouw Azure Developer certificering binnen. De deadline hiervoor is 31 maart 2019. Voorheen waren de AZ-200 en AZ-201.nog beschikbaar als onderdeel van de Azure Developer Associate. Deze zijn per 3 januari vervallen en vervangen door het AZ-203 Developing Solutions For Microsoft Azure examen. Dit transitie-examen is niet meer beschikbaar

Microsoft Certified Azure Security Engineer

 

3. Expert Niveau

Wil jij kunnen aantonen dat jij Azure beheerst op het hoogste niveau? Word dan een Microsoft Certified Expert. Microsoft biedt twee certificeringen aan op het Expert niveau: Azure Architect Technologies en Azure DevOps Expert. Dit niveau komt het meest overeen met de MSCE.

Microsoft Certified Azure Solutions Architect Expert


Microsoft Azure Solutions Architects hebben expertise in computing, networking, opslag en beveiliging. Om dit examen te behalen is het niet nodig om een Associate certificering te behalen. Je kan er dus gelijk mee starten. Heb jij de 70-535 Architecting Microsoft Azure Solutions in je bezit? Dan kan je met de AZ-302 transitie-examen jouw Azure Solutions Architect Expert. Dit is slechts één examen, waardoor je nog sneller jouw certificering binnen kan slepen. Dit transitie-examen is niet meer beschikbaar.
 
 

Microsoft Certified Azure DevOps Expert


Als Azure DevOps professional combineer jij mensen, processen en technologie om continue waardevolle producten en services te leveren die de behoefte en bedrijfsdoelen tegemoetkomen  Let op: om dit examen te kunnen bemachtigen is een Azure Administrator of Azure Developer Associate certificering vereist. Voor dit traject is geen transitie-examen beschikbaar.


Haal versneld een nieuwe Role-Based certificering

Op 31 zijn de MSCA Cloud Platform, MSCA Linux on Azure en MSCE Cloud Platform & Infrastructure komen te vervallen. Als jij wil aantonen dat jij oppermachtig bent in Azure, dan zijn dit de certificeringen die je nodig hebt!  Heb je een van de vervallen certificeringen in je bezit? Dan kan je met een transitie-examen jouw certificering upgraden. De AZ-202 is beschikbaar tot 31 maart en de AZ-102 en AZ-302 zijn beschikbaar tot 30 juni 2019. Voor deze trajecten zijn geen transitie-examens meer beschikbaar.


Sleep jouw nieuwe certificering binnen

Uit cijfers blijkt dat Microsoft Certified Professionals 90% productiever en 60% efficiŽnter zijn. Een Microsoft certificering toont aan dat jij beschikt over een specialistische skillset en dat je kan omgaan met de nieuwste innovaties in de markt. Om deze kennis op te doen heeft Microsoft trainingen ontwikkeld, die je kan volgen ter voorbereiding op de examens.

Master it Training is official Learning Partner van Microsoft. Dat betekent dat je via ons erkende trainingen kan volgen om jouw Azure Role-Based certificering te behalen. Alleen bij Master it Training krijg je les via de wetenschappelijk methode Active Learning. Bel nu via 040-2323390 of chat met ons over de mogelijkheden!

Microsoft certificeringsposter: alle certificeringen in 1 opslag
Onze certificeringsposter biedt een handig overzicht van alle Microsoft certificeringstrajecten. Welke Azure training zoek jij? De Certificeringsposter is gratis. Download hem nu. Zo weet je altijd welke certificering jij moet behalen om jouw doel te bereiken.