In deze blog geven we je een overzicht van de nieuwste Office 365, Windows 10 en SharePoint certificeringen die je kunt behalen. Heb je al examens behaald in de oude structuur en wil je overstappen naar de nieuwe certificeringen? We laten je per onderwerp weten hoe je gemakkelijk kan overstappen.


Microsoft heeft een nieuwe weg ingeslagen, waarmee de nieuwste trainingen en certificeringen beter aansluiten bij de vraag vanuit de markt en huidige functierollen van IT professionals. In deze blog behandelen we Microsoft 365, dat verwijst naar het pakket dat Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility en Security omvatDe nieuwe Role-Based certificeringen van Microsoft zijn beschikbaar op drie verschillende niveaus, die MCSA en MCSE vervangen en een extra niveau bevatten. Hieronder laten we je zien welke certificeringen er allemaal zijn op het gebied van Microsoft 365 en wat je moet doen om deze te behalen. 

 


1. Fundamentals niveau

Het fundamentals niveau is laagdrempelig te behalen door een korte training te volgen, gevolgd door het behalen van het bijbehorende examen. De fundamentals certificering is niet verplicht om door te stromen naar de andere niveaus, maar wel aan te raden voor cursisten die nog relatief weinig IT-kennis hebben. Deze certificering kan ook interessant zijn voor medewerkers die geen diepgaande IT-kennis nodig hebben om hun functie uit te voeren, maar wel een volwaardige gesprekspartner willen zijn.


Microsoft 365 Certified: Fundamentals2. Associate niveau

De meeste Role-Based certificeringen zijn op het associate niveau en zijn veelal te behalen door het voltooien van een tweetal complexe examens. Qua niveau komt dit het meeste overeen met de MCSA. Voor Microsoft 365 zijn er vier verschillende varianten beschikbaar, gericht op Windows 10, Exchange Server, SharePoint en Security.


Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate


Dit certificaat en de bijbehorende examens zijn onder andere gericht op de huidige Windows 10 Admins. Heb je het examen 70-698: Installing and Configuring Windows 10 behaald? Dan hoef je alleen MD-101 te behalen om deze certificering te bemachtigen. Op de kalender kan je snel en flexibel aangeven op welke data je wilt komen trainen. Onze klassen zijn snel vol, dus schrijf je snel in!


Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate


Dit certificaat en de bijbehorende examens zijn onder andere gericht op de huidige Exchange Admins. Heb je het examen 70-345: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 behaald? Dan kun je deze certificering heel laagdrempelig verkrijgen door het behalen van het transitie examen MS-202: Microsoft 365 Messaging Administrator Certification Transition Exam. Het transitie examen is vanaf 14 januari 2019 beschikbaar. Hoelang dit examen af te nemen valt, is nog niet bekend.


Microsoft 365 Certified: Teamwork Administrator Associate


Dit certificaat en de bijbehorende examens zijn onder andere gericht op de huidige SharePoint Admins. Heb je het examen 70-339: Managing Microsoft SharePoint Server 2016 behaald? Dan kun je deze certificering behalen met het transitie-examen MS-302: Microsoft 365 Teamwork Administrator Certification Transition Exam. Het transitie examen is vanaf 14 januari 2019 beschikbaar. Hoelang dit examen af te nemen valt, is nog niet bekend.


Microsoft 365 Certified: Security Administrator Associate3. Expert Niveau

Wil je een echte expert worden op het gebied van Microsoft 365? Voor Office 365 is er een certificering beschikbaar op Expert niveau. Volgens Microsoft is dit qua niveau enigszins vergelijkbaar met MCSE. De Microsoft 365 expert certificering is bedoeld voor IT professionals die Office 365 admin expert willen worden.
 

Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert

 
We gaan er vanuit dat je een Associate Workload certificering of  MSCE Productivity hebt behaald zodat je bent voorzien van de juiste voorkennis om het Microsoft Administrator Associate certificering te behalen. Wanneer jij slaagt voor de MS-100 en MS-101 examens verdien jij de titel Microsoft Certified  Enterprise Administrator Expert.


Welke Microsoft 365 certificering helpt jou verder?

Wil je graag weten welke Microsoft 365 certificering het beste bij jouw situatie past? Of weet je al welke richting je op wilt en ben je op zoek naar een scherp en vrijblijvend voorstel om jouw traject succesvol te doorlopen? Onze opleidingsadviseurs staan graag voor je klaar om je te voorzien van alle informatie via 040-2323390 of de chatknop rechtsonder. 
 

Microsoft certificeringsposter: alle trajecten in 1 overzicht
Onze certificeringsposter biedt een handig overzicht van alle Microsoft certificeringstrajecten. De poster is altijd voorzien van de meest recente updates. Download hem nu gratis.