Steeds meer bedrijven stappen over naar Office 365 en dat is natuurlijk niet voor niets. Echter roepen de Office 365-abonnementen bij sommige mensen nog wel wat vragen op, want wat is nou het voordeel ten opzichte van eenmalig aanschaffen? Op welke apparaten is het te gebruiken en heb ik altijd internettoegang nodig? Om daar meer duidelijkheid over te geven hebben we de vijf meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet.

 

Wat is Office 365?

Microsoft Office 365 is een pakket van Microsoft waarmee je toegang hebt tot populaire applicaties zoals onder andere Word, Excel en Outlook. Office 365 is in de laatste jaren enorm veelzijdig geworden. Online koppelingen en communicatie tussen de applicaties heeft de gebruikerservaring van Office 365 flink verbeterd. 
 

1.      Wat is het verschil tussen het eenmalig aanschaffen van Office 365 en Office 365 als abonnement?

Wanneer je Office 365 eenmalig aanschaft kun je gebruik maken van de toepassingen Word, Excel en PowerPoint op één Mac of pc. Op tablets of smartphones kun je alleen kleine aanpassingen maken in documenten. Je krijgt geen automatische updates dus wanneer je gebruik wilt maken van de nieuwste versie zul je die opnieuw moeten aanschaffen. Dit kan vaak pas na een aantal jaren. Momenteel is Office 2016 het meest actueel, daarvoor was dat Office 2013. De support die je krijgt is alleen voor de installatie van je Office pakket.
Met een abonnement heb je niet alleen toegang tot Word, Excel en PowerPoint, maar ook tot andere toepassingen zoals OneNote, Outlook, Publisher en Access. Jouw Office versie is altijd up to date want het installeren van de laatste features en updates zit bij het abonnement inbegrepen.

2.       Met welke apparaten kan ik gebruik maken van Office 365?

Je kan Office 365 gebruiken op een pc, laptop, tablet of smartphone. Daar is slechts één abonnement voor nodig. Wanneer je op een openbare pc werkt of een laptop van iemand anders dan kun je gebruik maken van Office online. Daar is wel internettoegang voor vereist.

3.       Wat zijn de voordelen die je kunt verwachten bij een Office 365-abonnement?

Buiten de nieuwste Office-programmaís zijn er meer extraís waar gebruikers met een abonnement van kunnen profiteren. De eerste is 1 TB gratis opslag in de OneDrive cloud. In OneDrive heb je altijd toegang tot al je bestanden die je hebt opgeslagen vanaf ieder apparaat. Het tweede voordeel is 60 gratis belminuten per maand voor Skype waarmee je kan bellen naar 60 plekken wereldwijd, zowel mobiele als vaste nummers. Het derde voordeel is dat je gebruik kunt maken van Access en Publisher wanneer je Office 365 gebruikt op je pc of laptop.

4.       Moet je altijd verbonden zijn met het internet om gebruik te kunnen maken van Office?

Voor het gebruik van Word, Excel en PowerPoint is geen verbinding vereist. Deze programmaís zijn namelijk op je computer geÔnstalleerd. Toegang tot het internet is wel nodig wanneer je de nieuwste versies van Office wilt installeren of activeren, je je abonnementsaccount wilt beheren, toegang wilt tot documenten in OneDrive (niet wanneer je de bureaublad-app van OneDrive hebt) en de laatste updates wilt installeren. Wanneer je meer dan 39 dagen niet verbonden bent geweest met het internet worden je toepassingen beperkt en kun je ze alleen maar openen en afdrukken. Je kunt ze pas weer bewerken wanneer je opnieuw verbonden bent met het internet.

5.       Waarom is Office 365 onmisbaar?

Bij het beantwoorden van de bovenstaande vragen zijn al een aantal dingen genoemd waarom Office 365 absoluut aan te raden is als je vaak gebruik maakt van de Office toepassingen. Ter verduidelijking hieronder een volledige lijst waarom het aanschaffen van Office 365 onmisbaar is:
-         Altijd de nieuwste versie van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Acces
-         Office werkt op al je apparaten, zowel laptop, pc, smartphone of tablet
-         Altijd controle over je abonnement en je kunt gemakkelijk de schaalbaarheid beheren
-         Co-creatiefunctie in Word, PowerPoint en OneNote zorgt dat je samen kan werken en tegelijk documenten kan aanpassen en delen
-         Microsoft Sessies waarin experts hun handigste tips met je delen om je gebruik van Office te optimaliseren

Maak optimaal gebruik van Office 365

Ga jij binnen jouw organisatie Office 365 inrichten of beheren? Wij bieden je de handvaten om zelf een expert te worden en optimaal gebruik te kunnen maken van de Office 365 toepassingen. De kennis die je opdoet bij de training Enabling and Managing Office 365 helpt je bij het plannen, configureren en managen van de Office 365 omgeving. Je kunt zelf kiezen of je de training volgt via onze lesmethode Active Learning of voor een van de MOC On Demand Learning Tracks kiest, waarbij je leert door middel van online video's, hands-on labs en kennistests.

Office 365 Training

Kies uit een van de twee varianten die je de juiste Ofice 365 kennis en vaardigheden geven:
Wanneer je deelneemt aan de training Enabling and Managing Office 365 dien je reeds ervaring te hebben met de volgende on-premise technologieŽn: Domain Name System (DNS) en AD DS. Ook wordt sterk aangeraden bekend te zijn met de volgende toepassingen: Exchange Server, Microsoft Lync Server, Skype for Business Server en Microsoft SharePoint Server.
Slaag voor de onderstaande examens die bij de training Enabling and Managing Office 365 horen om de MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate) Office 365 certificering te behalen:

Meer weten over Office 365 of vrijblijvend advies ontvangen over de mogelijkheden? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.
Meer informatie??