Microsoft heeft de Azure container service gelanceerd. Nadat de dienst vorig jaar september als preview versie beschikbaar was is hij nu klaar voor commercieel gebruik. De dienst stelt gebruikers in staat om applicaties in containers te draaien op de Azure cloud en is nu beschikbaar als stabiele versie.

Containers zijn een hot topic in het datacentrum. In tegenstelling tot Virtual Machines maken containers gebruik van hetzelfde Operating System. Hierdoor is het mogelijk om fysieke machines nog efficiŽnter te gebruiken. Daarnaast kunnen nieuwe containers razendsnel aangemaakt worden, dit in tegenstelling tot de tijd die het kost om een Virtual Machine te creŽren. Dit zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit en lage kosten.
 
Andere providers boden al langer diensten aan voor container services met bijvoorbeeld Google Cloud Services en Amazon EC2 container service. Microsoft speelt in op de trend door nu ook zelf Container functionaliteit aan het bestaande Azure platform toe te voegen.Met de nieuwe Azure Container Service is het zowel mogelijk om applicaties te orkestreren via Docker Swarm als via DC/OS. Op deze manier biedt Microsoft gebruikers een Ďsimpele, open en flexibeleí manier om applicaties in containers te draaien in de Azure cloud. Zo hoopt Microsoft grote bedrijven te verleiden over te stappen naar Azure.
 
Recent zijn Microsoft en andere bedrijven, zoals HP, een nieuw project gestart om het DC/OS protocol verder te ontwikkelen. Dit is een nieuw open source protocol voor distributed systems. DC/OS is gebaseerd op Apache Mesos technologie. Het streven is om voor ACS altijd gebruik te kunnen maken van de laatste versie van het protocol.
 
 
Master it biedt Azure trainingen aan op alle niveaus in Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. De trainingen variŽren in duur van 2 tot 5 dagen en worden gegeven door zeer ervaren trainers. Klik hier voor een overzicht van de Azure trainingen.