Al meer dan 22 jaar speelt Java een belangrijke rol onder de programmeertalen. Over het algemeen gezien door de Developer community als een van de meest betrouwbare talen stelt Java je in staat software te creëren wat compatibel is met verschillende besturingssystemen. Daarnaast hebben de stabiliteit, diepte van de features, voorspelbaarheid en sterke community ervoor gezorgd dat het een business favoriet is over de hele wereld.


Er zijn naar schatting meer dan 9 miljoen Java Developers in de wereld, en met het steeds toenemende populariteit en gebruik is de voorspelling dat er in de komende jaren een groeiende behoefte is aan goed getrainde Java programmeurs.

Java developing is niet alleen coderen

Java is meer dan alleen coderen. Er is dus geen typische dag voor een Java Developers, en dit komt door het grote aantal taken die ze moeten overzien. Naast het programmeren overzien ze ook de creatie en het testen van computer programma’s die gemaakt zijn met Java.

Waar de technologie zich verder ontwikkelt zul jij dat ook moeten doen. Het verbeteren van je vaardigheden en hands-on ervaring zal op lange termijn een groot voordeel zijn. Niet alleen op het gebied van je capaciteiten maar ook vaak op het gebied van salaris.

Java’s flexibiliteit in bedrijfstakken

Vergeleken met andere talen is Java niet alleen makkelijk om te leren, maar ook om te gebruiken, schrijven, compileren en debuggen. De eenvoud heeft geholpen het wereldwijde overwicht te vergroten. Java is momenteel leider in zowel de Android mobiele applicatie ontwikkeling als de enterprise back-end markt.

Carričrekansen in Java omvatten een brede variatie in rollen en industrieën. 90% van alle bedrijven in de Fortune 500 lijst gebruiken Java intensief zoals voor het bouwen van applicatie servers, web applicaties, unit tests, mobiele applicaties, desktop applicaties en enterprise applicaties.

Toch omvat dit nog lang niet alles wat je kan doen met Java. Dankzij zijn compatibiliteit speelt Java ook vaak een rol in cross-language development, dus Java ervaring kan ook erg nuttig zijn zelfs wanneer je niet pure Java applicaties schrijft.

Java trainingen en certificeringen

Wil jij een Oracle Certified Associate (OCA) certificering behalen om te laten zien dat jij over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om als Java Developer aan de slag te kunnen? Dat kan door middel van het volgen van de trainingen Java SE 8 Programmer 1 en Java SE 8 Programmer 2. Zoek je wat meer uitdaging in de Programmer 1 training? Kies dan de Java SE 8 en OO Development Fast Track. Hier leer je in een verhoogd tempo alles wat je moet weten voor het Java SE 8 Programmer I (1Z0-808) examen en daarnaast hoe je met standaard object-oriented (OO) ontwerptaal Unified Modeling Language (UML) een systeem kunnen analyseren en ontwerpen.

Wij helpen je natuurlijk graag het ontwikkelen van je vaardigheden en dat doen we niet zomaar op passieve manier. De Active Learning lesmethode zorgt ervoor dat je op je eigen tempo kunt leren met de nadruk op de praktische toepassing van de stof. Zo kun je er direct mee aan de slag!

Oracle poster

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vraag dan hier onze Oracle Certificeringsposter aan! Daar zie je in één oogopslag hoe jij een gecertificeerd Java Developer wordt.