Alle Azure Developers opgelet! Microsoft is het huidige trainingsmodel aan het veranderen. De training Developing Microsoft Azure Solutions is hierdoor binnenkort niet meer beschikbaar. In plaats daarvan komt er het nieuwe ĎRole-Basedí Azure Developer Associate Certificaat. Ben jij in het bezit van de 70-532 Developing Microsoft Azure Solutions certificering? Dan is dit jouw kans om met ťťn extra examen jouw erkenning te upgraden. Om jezelf een erkend Azure Developer te noemen, volgens de laatste regels van Microsoft, moet je het AZ-202 transitie-examen doen. Let op de deadline is 31 maart 2019. Hier lees je er meer over.


Wat is het AZ-202 transitie-examen? 

Role-Based is de nieuwe trainingsstrategie van Microsoft. Kort gezegd ontwerpt Microsoft haar nieuwe trainingen nu met het oog op specifieke IT-functies. Oude trainingen zijn los getrokken en zijn aangevuld met gerichte lesstof waardoor professionals specifiek kunnen aantonen welke rollen zij in de IT kunnen vervullen. De overgang naar Role-Based is nu aan de gang. Microsoft biedt nu tijdelijk de mogelijkheid om met een transition-exam versneld een Role-Based certifcaat binnenhalen. Dat is natuurlijk een mooie kans om jouw vaardigheden uit te breiden en een nieuwe erkenning binnen te halen. 

Het mooie van deze transitie-examen is dat jij de stof uit het 70-532 Developing Microsoft Azure Solutions examen niet opnieuw hoeft opnieuw hoeft te leren. Het transitions-exam bestaat namelijk alleen uit leerstof die nog niet is behandeld in de 70-532. Je hoeft jouw tijd dus niet te steken in zaken waarvoor jij al hebt aangetoond dat jij deze beheerst. Je kan dus snel een nieuw certificaat halen.


Voor wie is het Developing Azure Microsoft Solutions transitie-examen bedoeld?

Ontwerp en bouw jij aan cloudoplossingen zoals applicaties en services? Dan is deze training wellicht voor jou bedoeld. Jij bent actief in alle fasen. Ook maak je jouw oplossingen operationeel, test je ze en zorg je voor het onderhoud. Je werkt samen met de cloud solution architects, DBAís, beheerders en klanten om geweldige Azure-oplossingen te implementeren.

Je hebt een jaar ervaring in het ontwikkelen van schaalbare oplossing en je beheerst tenminste één door de cloud ondersteunde programmeertaal. Je kent Azure-tools en -technologieŽn zoals opslag, beveiliging en je bent bekend met cloudcomputing. Om aan het transitie-examen deel te mogen nemen heb jij het 70-532 Developing Microsoft Azure Solutions nodig. Heb je deze nog niet, maar wil jij wel kunnen aantonen dat jij een Azure Developer specialist bent? Hier lees je hoe jij de Azure Developer Associate certificering wél kan behalen.


Welke vaardigheden heb je nodig?

Het is een pré als je al ervaring hebt met het ontwikkelen van oplossingen die file storage vereisen en werken via een relationeel database, je hebt kennis van Logic App en Service Fabric en je hebt gewerkt met onder andere Azure CLI en Azure Portal. Je weet hoe je bulk acties moet uitvoeren en hoe je acces control moet implementeren. Daarnaast ben je bekend met het ontwikkelen van asynchrone processen, het maken van schaalbare regels en distributed transactions. Het configureren van message-based applicaties, Azure Cognitive Services, het creŽren van bots en IoT solutions kunnen ook onderdeel zijn.


Examenonderwerpen AZ-202 Developing Azure Microsoft Solutions

Dit zijn de belangrijkste onderwerpen uit het AZ-202 examen: ontwikkelen van de cloudopslag, platformoplossingen creŽren als een Service (PaaS), cloudoplossing-beveiliging, ontwerp en ontwikkeling bij een Azure Cloud model, implementatie van cloudintegratie-toepassingen, ontwikkeling van Azure Cognitive Services, Bot en Internet of Things.

Op dit moment biedt Microsoft geen trainingen aan die je voorbereiden op het transitie-examen. Een andere methode om te testen of jij genoeg kennis in huis hebt en waarbij je gelijk kan wennen aan de vraagstelling van het echte examen, is door het maken van een oefenexamen. 


Start direct met jouw AZ-202 examen!

Microsoft-examens worden afgenomen door examencentrum Pearson Vue. Wil jij snel een nieuw certificaat behalen? Plan dan direct jouw examen in! Een transitie-examenvoucher kost €105 per stuk. Met de voucher kan jij zelf het examen inplannen op de dagen dag en locatie die jou het beste uitkomt. Let op de deadline van dit transitie-examen is 31 maart 2019.