Office 2016 ontwikkelt zich in volle vaart. Zo zijn er weer een aantal nieuwe interessante features. Om een tipje van de sluier te lichten kun je nu in Office 2016 real time samenwerken. Ben jij benieuwd naar de 6 andere features? Lees dan de gehele blog.

1. Real time samenwerken


 
Office 2016 maakt het mogelijk om op hetzelfde moment met meerdere mensen samen te werken aan een document. Dit geldt voorlopig alleen voor Word en PowerPoint. Deze documenten dienen dan wel in SharePoint of OneDrive opgeslagen te worden. In Word kun je letterlijk met meerdere personen tegelijkertijd aan een document werken. 
 
 

2. Makkelijk documenten delen


In Word, Excel en PowerPoint kun je de Delen knop gebruiken om anderen toegang te geven tot je document. Je kunt toegangsrechten instellen en zien wie er op bepaalde momenten in het document aan het werk is. Het document dient wel in SharePoint of OneDrive bewaard te zijn.
 
 

3. Grote bestanden versturen via Onedrive


 
Bestanden die als bijlage aan een Outlook mailtje worden gehangen, worden automatisch omgezet in een linkje waar de ontvangers op kunnen klikken om het document te downloaden. Bestanden moeten wel weer in een SharePoint of OneDrive omgeving staan. Daarnaast kun je aangeven of de bijlage bewerkt mag worden. Je kunt natuurlijk ook nog gewoon een lokale kopie van het bestand versturen. 
 
 

4. Verbeterd versiebeheer


Bestanden bewaard op SharePoint of OneDrive for business kunnen in verschillende versies worden opgeroepen. Ga naar Bestand-Versies en je ziet een lijstje van alle vorige versies van het bestand in een schermpje. Klik op de gewenste versie en het bestand wordt geopend in een apart venster.
 
 

5. Slim opzoeken


Je kunt een woord in een document selecteren en met een rechter muisklik een Slim opzoeken opdracht geven. Er wordt een Bing zoekopdracht uitgevoerd. De zoekresultaten worden in een apart venster getoond. Je hoeft het document niet te verlaten om de gevonden info te kunnen bekijken. 
 
 

6. Ondersteuning voor Office groepen in Outlook 2016


Het is vanaf nu mogelijk om groepen aan te maken voor collegaís of vrienden waarbij elke groep zijn eigen inbox, agenda etc heeft. Handig als je in verschillende projecten werkt. Je hoeft zo geen distributielijsten meer te maken, en je kunt de email en agenda-info voor een bepaalde groep makkelijk terugvinden.
 
 

7. Nieuwe grafiektypen


In Word, Excel en PowerPoint zijn er een aantal nieuwe grafiektypen toegevoegd. Zo kunnen we nu o.a. waterval en zonnestraal grafieken maken.  Meer info vind je hier